Singer-songwriter festival The Brave maakt eerste namen bekend 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Events Haarlemmermeer Noord Uitgaan/uit eten
Tuinen van West Map

Amsterdam – Zaterdag 26 augustus 2017 vindt de 4e editie plaats van Festival The Brave op een nieuwe locatie, de Fruittuin van West, onderdeel van de Tuinen van West in Amsterdam. The Brave is het enige openluchtfestival in Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriters, indie en folk. Pure, ambachtelijke muziek met echte instrumenten, een DJ zal je er niet tegenkomen. De eerste namen voor de 4e editie zijn nu bekend: Matt Woods (UK), Ryan McMullan (IE), Palmsy, Hollow Coves (AU), Sam Brookes (UK), Harry Pane (UK,) Vic Willems, Giant Tiger Hooch, Max Poolman, Terrence & Campfire Sessions. De kaartverkoop is gestart.


Na drie zeer succesvolle edities heeft organisator Kaboem Productions voor deze vierde editie gekozen voor een nieuwe opzet, met drie podia en nieuwe locatie, de Fruittuin van West. “Dit jaar richten we de aandacht nog meer op het fantastische ambacht singer-songwriter met ‘sit-down-and-shut-up-concerten’ waar de kwaliteit van af gaat spatten!” aldus producenten Maran Rauws en Luc Upson. Het festival telt dit jaar 2 nieuwe podia. The Pit, een binnenplaats in het midden van een heuvel (see for yourself) en The Cherry Garden waar semi-akoestische optredens worden gegeven. Het festival heeft echter nog steeds een internationaal karakter, met tot nu toe acts uit vier verschillende landen. Daarnaast is er ook weer veel ruimte voor nieuw lokaal talent bij de Campfire Sessions en zal ook de winnaar van Grote Prijs van Nederland en Mooie Noten weer een plek krijgen in de line-up.

De laatste jaren is gebleken dat er een enorme behoefte is aan kleinschalige festivals in Nederland en zijn er vele vergelijkbare initiatieven gestart. Het gebrek aan massaliteit is verfrissend en geeft nog meer mogelijkheid om echt van de muziek te genieten. The Brave biedt dit jaar wederom ruimte aan slechts 1200 bezoekers. De derde editie in 2016 was daarmee uitverkocht. De versterkte muziek op de twee podia duurt tot 23.00 uur. Na afloop kan er tot in de kleine uurtjes akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.festivalthebrave.nl.

 

Line-up: Matt Woods (UK), Ryan McMullan (IE), Palmsy (NL), Hollow Coves (AU), Sam Brookes (UK), Harry Pane

(UK,) Vic Willems (NL), Giant Tiger Hooch(NL), Max Poolman (NL), Terrence (NL) & Campfire Sessions