Siermarkt uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland

De Siermarkt werd dinsdagmiddag 10 maart uitgeroepen tot de Beste Markt van Nederland in de categorie kleine markten. De unieke markt staat iedere woensdag op het Sierplein in Slotervaart en wordt volledig gerund door de marktkooplieden zelf. Vorig jaar kreeg de Siermarkt nog de tweede plaats uitgereikt van de jury.

Jaarlijks wordt, in samenwerking met de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel, de Beste Markt van Nederland gekozen in 3 categorieën. Het voltallige bestuur van de Siermarkt was uitgenodigd in de Preston Palace te Almelo en de stemming zat erin nadat de prijs in ontvangst was genomen.  “Het is de kroon op 5 jaar hard werk voor ons”, vertelt Adriaan Kastelein, voorzitter van de Stichting Siermarkt. “We zijn enorm vereerd. Maar belangrijker, het bewijst dat een markt gerund door zelfstandige ondernemers in plaats van een gemeente, absoluut de toekomst heeft.”

5 jaar geleden werd de Siermarkt opgericht als een pilot. Niet de gemeente maar de marktkooplieden zelf kregen de verantwoordelijkheid over de faciliteiten en invulling van de markt. “Waar op gehoopt werd gebeurde ook werkelijk”, aldus Kastelein. “Doordat we meer vrijheid hebben, voelen we ook meer de drang om te ondernemen en de marktervaring van onze klanten zo prettig mogelijk te maken.”

In 2015 wordt tevens het eerste jubileum van de markt gevierd. Vanaf 20 mei bestaat de Siermarkt officieel 5 jaar en begin april worden er al bonnen aan klanten uitgedeeld waarmee ze kans maken op diverse prijzen. Dit wordt georganiseerd naast de gebruikelijke Klant van de Week: een klant die uitgekozen wordt door het marktbestuur om extra in het zonnetje gezet te worden. De jury complimenteerde de Siermarkt ook voor het gebruik van moderne media. Zo heeft de markt haar eigen website met recepten en coupons en social media accounts op Twitter en Facebook.

De markt is elke woensdag van 8.30 tot 16.30 uur geopend.