Sfeervol winterconcert in Rooms katholieke Kerk

Op zondag 14 december was het ’s middags goed toeven in de Rooms Katholieke kerk te Halfweg. Het winterconcert dat door muziekvereniging Eensgezindheid werd uitgevoerd was een sfeervolle voorbereiding op de kerstdagen en het eindejaar.

Samen met kinderkoor Lalalau uit Spaarndam brachten Muziekvereniging Eensgezindheid en het opleidingsorkest Muzi-Cool muziek met het thema Top 2000 ten gehore. Als aanvulling waren traditionele eindejaars-en kerstnummers te horen.

De kerkruimte was goed gevuld met concertgangers, een extra motivatie voor de muzikanten er een fijn concert van te maken. Het nummer “ Tommy’s Overture” was een terugkerend thema tijdens het concert, net als in de radio-uitvoering van de Top 2000.

Topnummers waren wel Bohemian Rapsody van Queen en Coldplay on Stage, door het publiek zeer gewaardeerd.

Muzi-Cool en het koor brachten eigentijdse nummers en kinderliedjes, die niet allemaal de top hebben gehaald, maar wel zeer goed in het gehoor lagen.

Naast Nummers uit de hitlijst werden ook sfeervolle winternummers ten gehore gebracht, zoals Halleluja van Lennard Cohen en Het Dorp van Wim Sonneveld, waarbij solisten van het koor en Laura Kroon zelf de tekst ten gehore brachten. Sfeervol en intiem was het nummer ‘Let it be’ uit de film Frozen, waarbij één van de jonge koorleden de solozang verzorgde.

Vlak voor de pauze sprak burgemeester Heiligers van Haarlemmerliede. Hij waardeerde de samenwerking van muziekgroepen uit de drie dorpen Spaarndam, Halfweg en Zwanenburg. Als cultuurliefhebber is hij blij met muziekuitvoeringen uit eigen dorp. Hij was blij dat er veel belangstelling was, zoals dit keer te zien in een goed gevulde kerkruimte.

Aan het einde van het concert werden nog traditionele kerstnummers uitgevoerd. Daardoor werd het winterelement extra benadrukt. It’s beginning to look like Christmas, met solospel van één van de trombonisten is daar een mooi voorbeeld van.

Het concert werd afgesloten met “We are de World” uitgevoerd door Lalalau, Muzi-Cool en het orkest van Eensgezindheid. Met deze muzikale uitvoering rond Eensgezindheid de winterperiode af. Bij de volgende repetitie wordt al vooruitgekeken naar het voorjaar. Hoofdsteden zullen een rol spelen in de nieuwe muziek.