Seniorenwoningen de Alliantie aan Sloterplas klaar

Woningcorporatie de Alliantie heeft de sleutels van de laatste twaalf van in totaal 24 sociale huurwoningen van Noorderhof-Zuid in Amsterdam overhandigd aan de bewoners. Zij verhuizen naar dit nieuwbouwproject aan de Sloterplas vanwege een ingrijpende renovatie van hun woningen aan de Burgemeester Fockstraat of Speelmanstraat. Een deel hiervan komt na de renovatie beschikbaar voor woningzoekenden.

 

foto Mohamed Khurshid

 

60-plussers

De twaalf woningen van het eerste appartementenblok zijn in april al opgeleverd. Het tweede blok is specifiek bestemd voor 60-plussers. Gebiedsontwikkelaar Brechje Sondermeijer van de Alliantie legt uit: “Het is voor hen niet gemakkelijk om een betaalbare woning in Amsterdam te vinden waarin zij lang zelfstandig kunnen wonen. Noorderhof-Zuid is voor deze groep heel geschikt.” Mohamed Khurshid en zijn vrouw zijn het daar mee eens. “Ons oude huis had vijf kleine kamers. Nu hebben we een grote woonkamer en twee ruime slaapkamers. Omdat onze kinderen het huis uit zijn, is dat voor ons genoeg. Het is ook fijn dat we hier een lift hebben en vanaf ons balkon uitkijken op de Sloterplas.”

 

Extra woningen

In alle appartementen van Noorderhof-Zuid wonen oud-bewoners van de Fockstraat en Speelmanstraat. Deze woningen worden door de Alliantie ingrijpend gerenoveerd. Mohamed: “Deze huizen zijn oud en heel gehorig. We zijn dan ook heel blij met onze nieuwbouwwoning. En het is leuk dat we ons niet hoeven voor te stellen aan de buren, want die kennen we al.” Andere bewoners keren na de renovatie terug naar een woning in het project of gaan ergens anders wonen. Brechje Sondermeijer: “Door de extra woningen van Noorderhof-Zuid zijn er straks meer comfortabele en energiezuinige woningen in de Fockstraat en Speelmanstraat beschikbaar voor woningzoekenden, waaronder gezinnen. Een win-win situatie voor iedereen.”

 

foto Mohamed Khurshid