Scouts zoeken uitdaging in Amsterdamse Bos

Op vrijdag 17 tot en met zondag 19 april 2015 komen 215 scouts, van 11 tot 18 jaar, en 100 vrijwilligers uit regio Amsterdam-Amstelland samen op het evenemententerrein in het Amsterdamse Bos voor de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW Paroba).  Tijdens de RSW Paroba wordt bepaald welke ploeg scouts de beste is van de regio. De drie beste ploegen mogen de regio Amsterdam-Amstelland vertegenwoordigen bij de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW).

De deelnemende scouts strijden om het Wisselschild, dat de winnende ploeg scouts een jaar lang mag hebben. Tijdens het weekend laten de scouts zien hoe goed ze kunnen navigeren en koken op houtvuur. Daarnaast kunnen de ploegen punten verdienen met een goede samenwerking tijdens de sportieve spellen en uitdagende posten. Ook is elke ploeg scouts verantwoordelijk voor het opbouwen, schoonhouden en afbreken van hun kampement.

Het weekend wordt mogelijk gemaakt door ruim 100 vrijwilligers, die verdeeld zijn over verschillende teams . Alle teams worden aangestuurd door het organisatieteam. Zo is er een kookteam dat kookt voor alle vrijwilligers. Ook is er een theaterteam, spelteam, persteam, werkteam, jury, bewaking, EHBO en hiketeam. De deelnemers zijn ingedeeld in subkampen en worden begeleid door enthousiaste subkampstaf.