Schrijvers uit en over Nieuw-West

Voor het vierde achtereenvolgende jaar hebben Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck een bundel met verhalen uit en over Nieuw-West samengesteld. Dat stadsdeel ligt tussen het Andreasplein in het oosten en het Zwarte Pad aan de westkant, langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Die geografische begrenzing levert ook de titel van wat inmiddels met recht het literaire jaarboek van Nieuw-West mag worden genoemd.

Die nieuwe bundel, met twintig bijdragen van onder meer David Endt, Patrick van den Hanenberg, Ingrid Hoogervorst, Suzanna Jansen, Henk Spaan, Frenk der Nederlanden en Cathelijn Schilder brengt de oogst van deze jaarboeken op vijfenzeventig verhalen van zesenveertig verschillende auteurs.

Het boek wordt gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Van Eesterenmuseum op 5 april om 17.00u. Enkele auteurs lezen hun verhaal voor, Jan-Paul van Spaendonck zingt uit zijn Nieuw-West repertoire, en bij een hapje en een drankje kunt u dit nieuwe boek (en een groot aantal andere Nieuw-West boeken) kopen. Toegang is gratis, maar wel even aanmelden via www.vaneesterenmuseum.nl

Tussen Andreasplein en Zwarte Pad – literair jaarboek voor Nieuw-West.
Samengesteld door Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck. 15x21cm, 126 pagina’s, € 9,90.
ISBN978-94-90586-22-5
te bestellen bij iedere boekhandel en via www.stichtingdriehoek.nl