Schitterend Eredivisie tennis bij TV Badhoevedorp

Op 21 april speelde Heren 1 van TV Badhoevedorp hun tweede thuiswedstrijd in de landelijke Eredivisie. Na het knappe 3-3 gelijkspel van vorige week bij Vredenburch werd aangetreden tegen Simpelveld. Een vereniging afkomstig uit het Limburgse Heerlen. Ondanks de overduidelijke uitslag van 0-6 was de promovendus uit Badhoevedorp zeker niet kansloos. In de enkel partijen kwamen Bas van Bentum en Nathan de Veer nog dicht bij een unieke verrassing. Het sympathieke maar sterk gesponsorde Simpelveld trok uiteindelijk de winst naar zich toe. Niet zo gek want dit team bestaat uit twee Duitse spelers die recent in eigen land nog nationaal dubbelkampioen zijn geworden. Daarbij heeft het team twee spelers uit de Nederlandse top en zelfs een speler met een ATP-ranking (nr. 117) die binnenkort op Roland Garros te zien is.

Schitterend tennis bij TV Badhoevedorp

Het veeltallige publiek heeft kunnen smullen van tennis op absoluut topniveau. Voormalig voorzitter van TV Badhoevedorp Ron Cordemeijer zag zijn zoon Bart een geweldige prestatie leveren en licht toe: “Prachtig om te zien en ik ben trots. Op zaterdag zagen mijn vrouw en ik onze twee jongste zoons al goed presteren. Bart maakt het sportieve weekend compleet door te laten zien op het allerhoogste niveau mee te kunnen. Vooral de heren dubbel partij met Nathan de Veer was erg spannend.” Bart zelf zegt daarover: “We hadden de winst kunnen pakken als we de smashes hadden afgemaakt. We hebben er misschien wel 70 gehad maar nog wisten die mannen van Simpelveld op wonderbaarlijke wijze de bal terug te brengen. Uiteraard hoopte ik op meer, maar vandaag speelden we waarschijnlijk tegen de aankomende landskampioen.”

Een andere Badhoevedorpse tennisvader Roel de Veer kan ook terugkijken op een geslaagde dag. Terwijl zoon Nathan op baan twee in zijn enkel partij knap de 2e set wist te winnen, speelden dochters Jiva en Luna de Veer een baan verderop hun dames dubbel partij in het veelbelovende team Gemengd 1. In beide wedstrijden was het zeer spannend en kwam vader Roel ogen te kort. Uiteindelijk werd in beide partijen helaas net naast de winst gepakt.

Jan van Schaik, de coach van het 1e team van TV Badhoevedorp vult verder aan: “Het verschil op dit hoogste niveau is dat je nog te vaak verrast wordt door de absolute klasse. En laten we eerlijk zijn, die jongens uit de top van Nederland kunnen altijd nog een versnelling hoger schakelen als ze echt onder druk komen te staan. Het mooie is dat we deze potentiele landskampioen toch even op de tenen hebben laten lopen. Je ziet het zelfvertrouwen en de kwaliteit van ons team stijgen en dat is de grootste winst.”

Op de overige gravelbanen was het bij TV Badhoevedorp ook genieten. Zowel Dames 1, Gemengd 1, evenals Heren 2 speelden allen een thuiswedstrijd. Alle teams konden beschikken over gravelbanen van optimale kwaliteit. TV Badhoevedorp heeft 2 full-time medewerkers in dienst die ’s ochtends elke dag vanaf 06.00 (of nog vroeger) aan het werk zijn. Vermeldenswaardig daarbij is Cock Hoogendorp, de groundsman die al ruim 40 jaar de gravelbanen op het prachtige park prepareert en samen met zijn collega’s ook nog eens zorg draagt voor het veelvuldige groen.

Speciaal aan deze 21e april was dat er naast toptennis op TV Badhoevedorp ook een Familie –en Goede Doelen dag op het thema stond. Dit begon met een creatieve workshop voor de jongsten, gevolgd door de mogelijkheid om pony en paard te rijden in het park naast het tennisterrein. De middag werd afgesloten met een DJ workshop in het clubhuis. Na al het prachtige tennis hebben vele clubleden en toeschouwers genoten van een heerlijk buffet dat door Hartger en Corina van la Cantina werd voorgeschoteld.

De komende twee maanden staat er nog veel hoogstaand tennis op de kalender. De volgende wedstrijd van het 1e Heren team staat gepland op 5 mei uit bij TC Nieuwerkerk aan de IJssel. De eerstevolgende (en tevens laatste) thuiswedstrijd van het Eredivise team is op 12 mei. Deze zondag staat naast toptennis, in het teken van Moederdag. Gegarandeerd staat voor elke moeder een bloemetje en wat lekkers klaar.

Meer informatie over Tennisvereniging Badhoevedorp, uitslagen van de diverse teams en de competitieagenda is te vinden op www.tvbadhoevedorp.nl en op Facebook/Twitter (tv badhoevedorp).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.