Schilder- en Tekencursus in Nieuw West Midden.

Na de zomervakantie zullen een aantal activiteiten die een ‘zomerstop’ hebben gehouden, weer van start gaan. Zo ook de Teken- en Schildercursus voor 50+ bewoners in de wijk Nieuw West Midden.

 In Huis van de Wijk Nieuw West Midden, ‘t Blommetje’ start na de zomervakantie een nieuwe Cursus Schilderen  en Tekenen. De cursus is bedoeld voor vijftigplussers en per groep worden er ook 2 personen van onder de vijftig toegelaten. De schilder- en Tekencursus is voor iedereen van 50+ toegankelijk die graag ongedwongen wil leren kijken en doen! Het is niet nodig dat je al kunt tekenen en schilderen want dit kun je bij deze cursus juist leren onder bezielende leiding van twee inspirerende en enthousiaste beeldend kunstenaars / docenten. De gegeven opdrachten zijn zeer divers en voor elk niveau. Het is niet verplicht om hieraan mee te doen, er bestaat ook de mogelijkheid om vrij en zelfstandig te werken.

 

Door middel van landschappen, stillevens, portretten en fantasie leven we ons uit in onder andere acryl- en olieverf, aquarel, inkt, soft- en oliepastel. Het werk van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt, Van Gogh, Monet en Picasso zullen ons begeleiden naar nieuwe inzichten.

 

In de Cursus van woensdag bezoeken we twee maal per jaar gezamenlijk een museum.

 

De cursus wordt gegeven op woensdag tussen 9.45 en 12.15 uur en op donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Deze activiteiten kunnen vooral plaatsvinden omdat Regiegroep Nieuw West Midden het aanschaffen van materialen en het inhuren van vakdocenten mogelijk heeft gemaakt door de aanvraag van buurtbewoners goed te keuren. Het Huis van de Wijk / Combiwel, stelt gratis ruimte beschikbaar en de deelnemers betalen een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is € 7,- per keer inclusief alle teken- en schildermaterialen zoals kwasten, verf en papier. Er zijn ook een beperkt aantal schildersezels die in toerbeurt gebruikt kunnen worden. Iedere cursus bevat 13 lessen waarvan de eerste reeks tussen 4 september en 12 december zal plaatsvinden. Vanaf januari 2014 zal een nieuwe reeks van 13 lessen starten.

 

 Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht bij de docenten: Wilma Caris, 06-29023824 (woensdaggroep) en Vincent van Oss, 06-23464281 (donderdaggroep). De cursus vindt dus plaats in het Huis van de Wijk Nieuw West Midden, ’t Blommetje welke is te vinden aan het Blomwijckerpad 70.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.