Samenwerkende NVM-makelaars geven u 7 redenen om te komen

Zaterdag 10 december as van 11.00 tot 15.00 Open Huis

De makelaars van ERA Ketel,  Steijn & Steijn, Onkenhout en Barnhoorn Vermeer hebben het voor elkaar om gezamenlijk een extra Open Huizen dag te organiseren. Door deze toch unieke samenwerking houden er meer dan 130 woningen die zaterdag Open Huis..

7 redenen om te komen

Groot aanbod

Allereerst is het aanbod niet eerder zo groot geweest en dat biedt huizenzoekers de mogelijkheid uit te kijken naar het meest ideale huis. Ondanks alle negatieve berichten ervaren de makelaarskantoren wel degelijk een serieuze interesse onder woningzoekenden. Mensen die omwille van privé redenen deze stap zetten en daarbij gebruik maken van een goede onderhandelingspositie als koper.

Lage rente

Ook de hypotheekrente is nog steeds aantrekkelijk laag met als gevolg dat hiermee de maandlasten na de aankoop van de woning op een erg prettig niveau komen te liggen. Het is dus een goed moment om te kopen, zodat u kunt profiteren van een nog steeds lage hypotheekrente.

2% overdrachtsbelasting

Ook is recent bekend geworden dat de overdrachtsbelasting tot 01 juli 2012 nog op het historisch lage percentage van 2% blijft en daarna vermoedelijk weer met 4% zal stijgen naar het oude niveau van 6%.

Scherpe vraagprijzen

Daarnaast hebben de verkopers in overleg met de makelaars, vanwege de huidige markt de vraagprijzen helemaal op scherp gezet, waardoor het onder meer voor de doorstromers erg gunstig wordt om te kopen. Dit geldt ook voor hen die vanuit een huurwoning aankopen en zeker voor degenen die naar een groter en ruimer huis willen. Alhoewel het voor de laatste categorie niet altijd even gemakkelijk is de woning te verkopen, zijn de aankoopcondities des te aantrekkelijker door bijvoorbeeld de gunstige onderhandelingspositie en de ruime keuze. Vaak wordt de iets tegenvallende opbrengst van de eigen woning ruimschoots gecompenseerd bij de aankoop. Voor starters op de woningmarkt lijkt het misschien niet gemakkelijk een woning aan te kopen, vermoedelijk zijn zij onvoldoende op de hoogte van de overheidsmogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk voor een starter op de woningmarkt in de Haarlemmermeer, een zogenaamde “ starterslening te krijgen”, waardoor iets wat niet mogelijk leek wel mogelijk blijkt te zijn.

NHG-limiet nog tot € 350.000,–

Een van de laatste ontwikkelingen uit het nieuws is dat tweeverdieners door het overheidsbeleid in 2012 meer kunnen gaan lenen en dat de limiet van de Nationale Hypotheek Garantie ook tot 01 juli 2012 op € 350.000,– blijft staan.

Samenwerkende makelaars

Tenslotte doen alle hiervoor genoemde makelaars mee aan dit Open Huis, dus is het nu uw kans om veel woningen te bezichtigen.

Het is dus het moment voor potentiële kopers om zich breed te oriënteren en over te gaan tot de koop van het voor hen meest aantrekkelijke huis.

Alle meer dan 130 deelnemende woningen zijn te zien op de sites van de desbetreffende makelaars of op  www.funda.nl, alwaar u onder het kopje “open huis” het algehele overzicht van de deelnemende woningen kunt raadplegen. Er zijn dus genoeg redenen voor de makelaarskantoren om zo aan het einde van het jaar nog een gezamenlijk Open Huis te organiseren, vindt u niet? U bent van harte welkom op 10 december as. tussen 11.00 tot 15.00 uur. De makelaarskantoren zijn dan ook open, voor vragen en informatie kunt u dan ook daar terecht.

Advertentie Open Huis 10 december 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.