Samen op weg naar het Licht

Voor verschillende Kerstvieringen kunt U terecht in kerkgebouw de Ontmoeting, Louis Couperusstraat 133. Een ouderenviering op donderdag 18 december a.s. om 14.00u., de Kerstnachtdienst op woensdag 24 december a.s. om 21.30u. en de Kerstmorgendienst op donderdag 25 december a.s. om 10.00u. De Kerstster brandt tijdens de donkere uren achter het grote raam van de kerk. Het Licht straalt zo uit over de buurt.

Tijdens de ouderenviering zijn diverse bekende kerstliederen mee te zingen. Aandacht is er vooral voor de engelen die de geboorte van het Kerstkind met de naam Jezus aankondigen aan Maria en aan de herders in de velden. Voorganger is ds. Han Dijk. Na afloop van deze viering is er de gelegenheid om rond te lopen op de Kerstmarkt op het plein voor de Ontmoeting en om buurtgenoten te ontmoeten.

De Kerstnachtviering heeft als thema ‘Samen op weg naar het Licht’. De dienst vindt plaats in de mooi versierde kerkzaal. Muziek van orgel (organist Marijn Ros) en dwarsfluit (Anneke van der Meulen) begeleiden de samenzang. Zo wordt gevierd dat Gods genade aan de mensen verschijnt in Jezus, het kind van Bethlehem. Voorganger is ds. Ditske Tanja. Na afloop is er Glühwein en chocolademelk. De kerkzaal is open vanaf 21.00u.

Op Kerstmorgen begint de dienst om 10.00u., maar vanaf 9.15u. wordt er al koffie en thee geschonken en Kerstbrood gepresenteerd. De dienst vindt plaats onder de ‘Verwondering’ die de herders in de velden meemaken over een kind dat er gekomen is en vrede en recht wil brengen in de wereld. Het geweld heeft niet het laatste woord. Vrede zal er zijn. Het gebeuren op Kerstmorgen ademt de warmte van de gemeenschap die door dit kind verlicht wordt. Met de kinderen ronden we het Adventsproject over verder kijken af. Medewerking wordt verleend door het Flextetto in Petto (Emoh Coester – sopraan wen Karen Engels – alt. Zij zingen Kerstduetten. Het orgel wordt bespeelkd door Marijn Ros en voorganger is ds. Han Dijk.