Sail bekijken vanaf het gerestylde schip de Stortemelk

Het schip de Stortemelk, die tot 2012 de veerdienst voor de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) heeft gevaren en in 2014 moest stoppen van de overheid, is weer in de vaart. Tijdens Sail Amsterdam zal ze haar nieuwe uiterlijk met trots tonen en kunnen mensen op één van de Sailtochten van 19 t/m 22 augustus meevaren.

De Stortemelk heeft van 2009 tot 2012 voor de EVT de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling gevaren. Maar de Stortemelk werd slachtoffer van de jarenlange veerbotenoorlog tussen de EVT en Rederij Doeksen. Bij het opheffen van de EVT kwam zij stil te liggen. Sinds 2012 sierde ze de kaders van de haven van West Terschelling. Het zoute water en het stilliggen eisten hun tol en ze ging zieltogend achteruit. Alleen de jeugd gebruikte haar nog in de zomer als springplank.

In april van dit jaar heeft Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ en inwoner van Badhoevedorp, het schip naar Amsterdam gehaald om de Stortemelk weer terug in de vaart te brengen. Rederij het IJ is er vervolgens grondig tegenaan gegaan, wat geleid heeft tot een complete make-over van zowel binnen als van buiten. Spik en span heeft ze 25 juli j.l. haar eerste proefvaart met succes doorstaan. Trots zal ze haar nieuwe uiterlijk tonen tijdens de Sail In Parade op woensdag 19 augustus en tijdens de Sail Vuurwerktochten van 20 t/m 22 augustus. Mensen die mee willen varen op de nieuw herrezen Stortemelk kunnen kaarten kopen via de website van Rederij het IJ: www.rederijhetij.nl.