Ruim 30 procent van de voordeursloten zijn onveilig

Het is niet meer dan logisch dat een inwoner van Amsterdam zich zorgen maakt over inbraken. Uit de cijfers van de plaatselijke politie blijkt namelijk dat er in de recente maanden meer dan 500 woninginbraken zijn gedaan, om nog maar niet te spreken over het aantal pogingen tot inbraak. Deze zorgen zijn dus zeker reëel, al helemaal omdat veel voordeursloten onveilig zijn. Dit is gebleken uit een onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Dit onderzoek van de NIPW toont daarnaast ook aan dat ruim 4 op de 5 inbraken gepleegd worden omdat de gelegenheid zich voordoet. Dit houdt natuurlijk in dat de inbreker ontiegelijk eenvoudig het huis in kan gaan, onder meer omdat de deur niet op slot is gedaan. Ook kan het slot gewoon niet goed zijn, waardoor de dief makkelijk kan binnenkomen. Laat jouw plaatselijke slotenmaker hierom een slot installeren die zeer veilig is, want je wilt natuurlijk de boeven buiten houden.

Toch zijn er ook veel Nederlanders die goed bezig zijn om de inbrekers buiten de deur te houden, wellicht met behulp van slotenmaker Amsterdam. Dit blijkt tevens uit het onderzoek van de Nationale Inbraakpreventie Weken. Aan de hand van foto’s bij de respondenten van het onderzoek zijn deze resultaten gemaakt. Twee derde van de deelnemers heeft de voordeur dus goed beveiligd. 85 procent van deze groep heeft de deur ook beveiligd tegen cilindertrekken. Dit kan gedaan worden door beslag met cilindertrekbeveiliging op de deur te monteren. De resterende 15 procent heeft dit niet gedaan, maar heeft het de inbreker een stukje lastiger gemaakt door extra bijzetsloten te installeren.

Naast een slecht slot kan een inbreker ook gemakkelijk binnen komen als je deur helemaal niet op slot doet, dan staat de dief echt binnen twintig seconden binnen. Zelfs als je de deur niet goed op slot doet kan de inbreker alsnog jouw huis binnen treden door te flipperen. Het onderzoek van de NIPW toont aan dat 12 tot 24 procent van de gezinsleden wel eens vergeet de deur op slot te doen als hij of zij weggaat. Dan maak je het de inbrekers natuurlijk wel heel eenvoudig.