Rozen voor patiënten Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Amsterdam, 1 september 2011 – Wielrenners van het FloraHolland Westland team bezorgen op zaterdag 3 september tijdens hun Pre-Ride rozen aan patiënten van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

 

De volledige Nederlandse sierteeltsector maakt zich op voor de Ride for the Roses 2011. Op zondag 4 september is FloraHolland Aalsmeer de startplaats voor dit jaarlijks terugkerende fietsevenement waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit jaar wordt deze sponsortocht voor de tiende keer ondersteund met een Pre-Ride. Wielrenners uit de sierteeltsector rijden de Pre-Ride traditioneel één dag voor de Ride for the Roses. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op zaterdag 3 september door de sector gesponsorde wielrenners naar de bloemenveiling in Aalsmeer. De opbrengst van de Ride gaat dit jaar naar een onderzoek van prof. dr. Floor van Leeuwen naar neveneffecten van radio- en chemotherapie voor Hodgkin-lymfoom.

Een van de Pre-Ride-teams zijn de wielrenners van FloraHolland Pre Ride Team Westland. Op zaterdag 3 september rijden zijn vanuit Naaldwijk naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis waar zij in de middag aan zullen komen. Daar zullen ze aan alle patiënten die op dat moment in het ziekenhuis liggen, een roos overhandigen. De wielrenners worden ontvangen door prof. dr. Floor van Leeuwen en prof. dr.Anton Berns, voorzitter van deRaad van Bestuurvan het NKI-AVL. Na een korte stop vervolgen zij hun weg naar FloraHolland Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.