Rotary Amsterdam-Halfweg organiseerde Sinterklaasviering voor ouderen

Amsterdam, 10 december 2019 – Rotaryclub Amsterdam-Halfweg heeft op 4 en 5 december 2018 Sinterklaas gevierd voor de bezoekers van de dagbestedingen van De Schuilhoeve in Badhoevedorp, Het Leo Polakhuis in Amsterdam-West en Eigen Haard in Zwanenburg. Leden van de Rotaryclub hebben de ouderen in het zonnetje gezet met de komst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

Voorzitter Jan van der Kamp zegt: “We vinden het als Rotaryclub belangrijk om ons in te zetten voor ouderen uit onze naaste omgeving. Het is mooi om met elkaar de handen uit de mouwen te steken en ouderen een fijne ochtend of middag te bezorgen,” aldus de voorzitter die zichzelf ook in het Sinterklaas- en Pietenpak heeft gehuld.

De bezoekers van De Schuilhoeve raken ontroerd door de gedichten die Rotarian Danny Manasse voor elke bezoeker persoonlijk schreef. “Veel ouderen van de Schuilhoeve zijn mij welbekend uit het dorp. Zoals een man die ik al jaren ken, evenals zijn gezin. Het was echt even slikken bij het voordragen van zijn gedicht,” zegt de makelaar die de rol van Sinterklaas vervulde.

Rotaryclub Amsterdam-Halfweg is een serviceclub met wortels in Halfweg, Zwanenburg, Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West. De club selecteert kleinschalige projecten die de zwakkeren in de samenleving steunen. Vorig jaar organiseerden zij voor de tweede keer deze Sinterklaasviering voor eenzame ouderen en hun verzorgenden.

Wat is Rotary?

Rotary is een internationale serviceorganisatie van 32.000 clubs in 166 landen met wereldwijd 1,2 miljoen leden. Nederland telt ongeveer 470 Rotaryclubs met ruim 20.000 leden. Doel van Rotary is dienstverlening aan de medemens.

Rotaryclubs bestaan uit leden die goede vertegenwoordigers zijn van verschillende beroepen. Zij streven maatschappelijk verantwoord ondernemen na. Zij zijn beschikbaar, betrokken en betrouwbaar. Stellen hun kennis en kunde in dienst van de club. Dragen zowel financieel als fysiek bij aan projecten ter verbetering van de positie van de zwakkeren in de samenleving. Anders gezegd: Service above self. Een recent internationaal project is de grootschalige inentingscampagne van kinderen in Afrika tegen polio.