RoomEasy zorgt voor efficiënte zoektocht naar studentenkamer of huisgenoot

Like, match & chat met je nieuwe huisgenoot of verhuurder

Amsterdam, 31 augustus 2016 – Vandaag lanceert RoomEasy een app waardoor het eenvoudiger wordt om een studentenkamer te vinden of te verhuren. De app biedt een unieke manier om op zoek te gaan naar een huisgenoot of verhuurder. Zowel huurders als verhuurders kunnen door te liken op zoek naar de juiste match. Na een match is het mogelijk om te chatten met de kandidaat. RoomEasy speelt hiermee in op het feit dat het voor studenten een uitdaging blijft om een leuke studentenkamer te vinden en ook voor verhuurders is het lastig om een goed overzicht te hebben van het aanbod van kandidaten. Vandaag vindt de lancering van RoomEasy plaats in de studentenstad Amsterdam. Naast Amsterdam is het ook mogelijk om deze app in andere studentensteden in Nederland te gebruiken.

Like & match naar je nieuwe kamer of huisgenoot

Het hebben van een eigen netwerk is een belangrijke factor bij het snel vinden van een studentenkamer of huurder. De app maakt hier handig gebruik van door een koppeling te maken met Facebook. Hierdoor zie je in één oogopslag of je gemeenschappelijke vrienden hebt met je toekomstige huisgenoten of huurder. Dit vergroot de kans op het vinden van een kamer of de juiste huisgenoot aanzienlijk. Aangezien de voorselectie in de app plaatsvindt wordt er ook afgerekend met lange hospiteer-avonden.

RoomEasy is beschikbaar voor zowel Android als iOS en werkt heel simpel. Je logt in met Facebook, vult je profiel aan en geeft aan in welke stad je op zoek bent naar een kamer. Als verhuurder log je op dezelfde manier in en zet je direct je kamer online. Dan is het tijd om het aanbod te verkennen. Bij een like van de huurder op de kamer en de verhuurder op de kandidaat, ontstaat er een match en is het mogelijk om met elkaar te chatten en een afspraak in te plannen. De app is gratis voor aanbieders van kamers en als huurder krijg je de eerste tien matches cadeau.

Startup: voor studenten, door studenten

Sebastiaan Smits (27) en Viktor Smits (24) zijn de jonge oprichters van deze startup. Het idee is ontstaan toen Viktor zelf in de situatie kwam dat hij een nieuwe huurder voor zijn kamer moest vinden. Vooral het onpersoonlijke karakter van de zoektocht zette hem aan het denken.

Sebastiaan Smits: “De huidige manieren om op zoek te gaan naar een kamer of huisgenoot zijn onpersoonlijk, inefficiënt en prijzig. En ook de hospiteer-avonden zijn voor niemand leuk. Liken en matchen à la Tinder is voor de jongere generatie dé manier om snel en efficiënt vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Dat kan nu ook op het gebied van studentenkamers. Met RoomEasy zijn we ervan overtuigd dat de kansen op het vinden van een passende studentenkamer of huisgenoot aanzienlijk toenemen.”

RoomEasy is een typisch voorbeeld van voor studenten, door studenten. De app is vanaf vandaag te downloaden via de Google Play Store en de App Store. Vandaag lanceert de app in Amsterdam, het is echter ook al mogelijk om kameraanbod uit andere steden te uploaden.