Rommelmarkt met hoog bezoek in de Molen van Sloten 🗓 🗺

from to
Amsterdam Nieuw-West
Molen van Sloten Map

In de Molen van Sloten wordt op zaterdag 23 en zondag 24 november een gezellige rommelmarkt gehouden. De opbrengst hiervan zal besteed worden aan onderhoudswerkzaamheden voor de molen.

Voor Sinterklazen en Kerstmannen vallen vele aantrekkelijke koopjes te halen. Dankzij goede gevers biedt de molen nieuwe en vrijwel nieuwe artikelen aan, waaronder speelgoed, boeken, diverse elektrische apparaten, van citruspers tot magnetron, woningdecoratie, een antieke kinderwagen, sieraden en accessoires. En natuurlijk zijn er voor deze tijd van het jaar veel leuke kerstdecoraties.

Extra leuk voor jong en oud is dat tijdens de rommelmarkt twee hoogbejaarde heren op bezoek komen.  Zaterdagmiddag rond 16.00h komt Sint met zijn Pieten naar de molen en zullen de Pieten hun kunsten vertonen; zij gaan aan touwen abseilen vanaf de stelling van de molen. Zondagmiddag loopt de beroemde schilder Rembrandt in zijn mooiste pak rond in de molen. Om 14.00h geeft hij een rondleiding, waarbij hij aan de hand van allerlei voorwerpen die hij in de molen tegenkomt vertelt over zijn leven en werk.

Iedere bezoeker aan de rommelmarkt die aantoont ten minste twee artikelen te hebben gekocht kan voor de prijs van een kinderkaartje (€ 3,-) een rondleiding door de molen meemaken. Kinderen mogen dan gratis mee. Voor de Rembrandtrondleiding door een ervaren Rembrandtkenner moet wel de normale prijs van € 12,50 betaald worden; hierbij is inbegrepen een kopje koffie of thee en een fraai fotoboekje.

De rommelmarkt is op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00h in de tuinzaal van de Molen van Sloten, Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam. Parkeren is gratis.