Rietland ontving raadsleden voor een lekkere pot biljart

Badhoevedorp. Wat goed is moet blijven. En omdat een spelletje biljart van gemeenteraadsleden en een groepje burgers vorig jaar een mooi succes was, stond deze sportieve krachtmeting ook in 2017 op de activiteitenkalender. Locatie was opnieuw ’t Rietland, waar Rob van Wijk, voorzitter van de Rietland-biljartclub, alleen maar kon constateren: “Ik zeg net als vorig jaar: een hele lekkere pot. Het ziet ernaar uit dat het best eens een traditie kan worden.”

Uiteraard namen de politici niet helemaal ongetraind de biljartkeu in de hand. Ramon Tintjou had de dames Mieke de Booy, Anneke van der Veer en Francisca de Zwart van tevoren in een korte clinic bijgespijkerd. Na het spel kon de conclusie alleen maar zijn: deze vrouwen zijn in opmars. Bij de heren was er sprake van fanatiek spel. Johan Rip, John Hinnoe, Edwin de Zwart, Erik Boscher en Rinus Beusenberg stonden aan de biljarttafel hun mannetje. Einduitslag? Johan Rip op plaats 1, Rinus Beusenberg op plaats 2 en Erik de Zwart op plaats 3. De rest van de deelnemers mocht naar huis met een leuke poedelprijs.

Biljarten is één ding, jeu de boulen iets anders, maar ook heel leuk. De raadsleden beloofden in de zomer terug te komen voor een jeu-de-boulestoernooi, dat dan plaats vindt in de geheel opgeknapte Rietland-tuin.