Resultaat onderzoek Palestra: Gezonder binnen 5 weken

In het kader van het landelijke initiatief ‘Hoe fit is Nederland?’, werd bij Palestra Amsterdam onderzocht hoe fit de inwoners van Amsterdam West en omgeving zijn. Daarvoor werden 100 ongetrainde mensen gezocht die een 5-weeks beweegprogramma willen volgen. Inmiddels hebben er al 76 mensen deelgenomen aan het onderzoek. De resultaten tonen aan dat bewegen een positieve invloed heeft op fitheid en gezondheid.

“We zijn enorm trots dat we één van de testcentra mogen zijn. In totaal hebben we meer dan 70 deelnemers aan dit onderzoek kunnen laten deelnemen. Er zijn dus nog steeds veel mensen die graag iets aan hun gezondheid willen doen in Amsterdam West,” aldus H.J. Bonnema, eigenaar van Palestra.

Het onderzoek is gericht op ongetrainde personen tussen 25 en 75 jaar. “De testresultaten van deze doelgroep zijn opvallend”, zegt eigenaar H.J. Bonnema. “Er zijn nog veel mensen die weinig of niets aan sport doen. Om dan zomaar een fitnesscentrum binnen te lopen is vaak een grote stap. Dit onderzoek biedt de kans te ervaren hoe plezierig en effectief het is om regelmatig te bewegen in een fitnesscentrum. Veel deelnemers hebben daarom besloten hun gezondere leefstijl bij ons voort te zetten.”

Deelnemers werden aan het begin en aan het einde van een periode van 5 weken getest. Op alle onderdelen van de test bleken verbeteringen gerealiseerd. Buik- en rugspierkracht namen bijvoorbeeld met gemiddeld 67% respectievelijk 49% toe. De conditie werd met 5% verbeterd en de BMI ging met 0,8 punt omlaag. De totale fitheid, uitgedrukt in de Persoonlijke Fitheidsindex steeg gemiddeld met 28%. De Persoonlijke Fitheidsleeftijd daalde gemiddeld met maar liefst 9 jaar.

Heeft u interesse om één van onze laatste deelnemers te zijn?

Voor meer informatie kunt u terecht bij Palestra via telefoonnummer:
020 615 03 14// www.palestra-amsterdam.nl // info@palestra-amsterdam.nl // www.hoefitisnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.