Repair Café Zwanenburg al thuis in De Olm 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord
Repair Café Zwanenburg-Halfweg Map

Op dinsdag 9 mei opent Repair Café Zwanenburg-Halfweg voor de tweede keer zijn deuren in Dorpshuis De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. ‘Die plek in de hal waar we nu zitten, ligt goed in het zicht!’ zeggen de vrijwilligers. ‘Dat maakt de drempel vast lager, dus we hopen weer op veel bezoekers!’. De openingstijden zijn hetzelfde gebleven: van 13.30 tot 16.00 uur.

Repair Cafés zijn opgezet om defecte apparaten een tweede leven te gunnen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de wereldwijde afvalberg. ‘Het lukt niet alles te repareren, maar zo’n zestig procent slaagt’, zeggen de reparateurs. Het gaat dan om allerlei elektrische apparaten zoals koffiemachines, geluidsapparatuur, strijkijzers en lampen, maar ook om kleding en kleine meubilair. Alles gebeurt tegen een vrijwillige vergoeding. Vijf euro is het richtbedrag, maar voor wie dat een probleem is, mag minder ook. .

 

‘Het Repair Café in De Olm is voor iedereen in Zwanenburg, Halfweg, Spaarnwoude, Vijfhuizen en wijde omgeving’, zeggen de reparateurs. Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand zijn de deuren open van 13.30 tot 16.00 uur. De laatste inloop is rond half vier.

Alle informatie is te vinden op de Facebookpagina van Repair Café Haarlemmermeer. Of bel Rien Wattel, 06 16040860.