Repair Café controleert fietsverlichting

Repair Café Haarlemmermeer doet mee met de ANWB-Verlichtingsactie. Van 23 tot 28 oktober gaat de ANWB Lichtbrigade weer van start. Iedereen kan zijn of haar fietsverlichting laten controleren en eventueel repareren bij een van de 2600 fietsverlichtingsacties. Niet alleen verlichting, maar ook andere punten, zoals de remmen en het zadel, worden gecontroleerd. ‘De Lichtbrigade zorgt ervoor dat je als fietser gezien wordt’ is de leus. Ook kinderfietsen kunnen gecontroleerd worden. Juist nu de wintertijd begint van groot belang.

Dat kan op vrijdag 27 oktober bij Repair Café Nieuw-Vennep in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52. Open van 13.30 – 16.00 uur; laatste controles en reparaties aanmelden rond 15.30 uur. Dus kom op tijd!

Ook is de Verlichtingsbrigade aanwezig in Repair Café Hoofddorp in De Ark, Muiderbos 36, op woensdag 18 oktober van 13.30 – 16.00 uur.

Uiteraard is er net als altijd ook alle ruimte voor defecte CD-spelers, stofzuigers, Senseo’s en andere koffieapparaten, knipperende schemerlampen, kleding die te lang is of met scheur en alle andere kleine ongemakken en defecten.

Net als altijd: de kosten zijn een vrijwillige bijdrage, graag van vijf euro, maar minder mag ook (meer ook!). Daarvan wordt onder andere nieuw gereedschap gekocht.

De leus van de Repair Cafés is nog steeds: ‘Weggooien? Mooi niet!’ Naast bijdragen aan een kleinere afvalberg, kunnen Repair Cafés door een reparatie de aanschaf van een nieuw apparaat besparen. ‘Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee’ kan dan ook een slogan van Repair Cafés zijn.

Er zijn ook Repair Cafés in Lisserbroek, Badhoevedorp, Hoofddorp en Halfweg – Zwanenburg. Elke week is er ergens in Haarlemmermeer Repair Café. Aan de opstart van een mobiel Repair Café wordt gewerkt. Dat kan bijvoorbeeld in zorgcentra en in kleine kernen reparaties verrichten.

Repair Cafés kunnen ook weer vrijwilligers gebruiken. Mail naar repaircafehmr@gmail.com of bel 06 16040860. Hoe vaak en waar u wilt meedoen, bepaalt uzelf.

Meer over de Haarlemmermeerse Repair Cafés op facebook.com/repaircafehaarlemmermeer/