Renovatie Dobbebuurt beklonken

Voor bewoners van de Dobbebuurt zijn er vandaag (9 okt) belangrijke handtekeningen gezet. Woningcorporatie Rochdale tekende voor de start van de renovatie en woningverbetering van de eerste fase van de Dobbebuurt met 301 woningen

Op de foto: Mike Coffeng, Martin Veerman, Birgitte de Maar van Rochdale, Arno van Gestel

Voor het deel Berghoef, 112 woningen tekende Birgitte de Maar van de Raad van Bestuur van Rochdale de aannemingsovereenkomst met Mike Coffeng van Bouwbedrijf De Nijs. De Maar: “Als alles meezit starten we in januari 2020 met de verbeteringen.”

Voor de huurders van de Holtblokken, die bestaan uit 189 huizen in de Dobbebuurt, komt ook de aanpak in zicht, namelijk ongeveer april 2020. Daarvoor zette Martin Veerman van Coen Hagedoorn Bouwgroep zijn handtekening. Samen maken we daar 48 grote woningen door de zolder bij de ondergelegen woning te betrekken. Dat worden 4 tot 7-kamerwoningen, grote woningen dus, waar er nu te weinig van zijn in de Dobbebuurt.

 

Voor de bewoners is er na jaren van onzekerheid eindelijk een duidelijk vooruitzicht op verbetering van de woonsituatie.

Dat waren niet de enige contracten waar Birgitte de Maar vandaag haar handtekening onder zette. Rochdale en Westpoort Warmte tekenden een overkoepelende overeenkomst voor het aardgasvrij maken van 440 woningen en 39 bedrijfsruimtes en winkels. Het is de bedoeling dat de hele Dobbebuurt in overleg met bewoners wordt aangesloten op stadswarmte. In de eerste fase zijn de bewoners al akkoord en daar start Westpoort Warmte nog deze maand met de voorbereidende werkzaamheden. Door elektrisch koken en de aansluiting op stadswarmte zijn de woningen aardgasvrij en klaar voor de fossielvrije toekomst.