René Mol en Hans Willemse exposeren bij Galerie Kunst 2001

Tot en met zondag 6 april

Badhoevedorp. Van vrijdag 28 februari tot en met zondag 6 april tonen René Mol en Hans Willemse hun werk bij Galerie Kunst 2001. Zondag 2 maart werd deze expositie door beeldend kunstenaar Annette van  Wijck officieel geopend.

expositieRené Mol, geboren in Brunssum, laat de bezoekers van deze tentoonstelling genieten van abstracte werken. Hij gebruikt voor zijn grootste passie schilderen voornamelijk acrylverf, vaak in combinatie met organische stoffen zoals zand en hout om het schilderij meer kracht te geven. Mol laat zich leiden door kleuren, waarbij hij gebruik maakt van natuurlijke elementen die de jaargetijden met zich meebrengen. Luchten, ontmoetingen en structuren: ze inspireren hem tot harmonieuze abstractie voorstellingen, waarbij de bewegingen, de sfeer en de uitstraling belangrijk zijn.

Hans Willemse, een zeer ervaren bloemsierkunstenaar, is zich de laatste jaren vooral gaan richten op het maken van sculpturen op basis van natuurlijke materialen. Hij werkt met gedroogd of geprepareerd materiaal, waardoor de objecten vele jaren houdbaar zijn. Resultaat: schijnbaar alledaagse materialen uit de natuur worden door zijn handen onderdeel van de prachtigste sculpturen. Willemse speelt met vorm en kleur  en laat zo ‘het natuurlijke’ zeer tot zijn recht komen. Soms zorgt dit ook voor vervreemdende effecten, maar het resultaat is altijd een boeiende kunstuiting.

Galerie Kunst 2001, Dorpshuis, Snelliuslaan. Tel. 020-6596693. Open: vrij-za-z0 13-17 uur.

Tel. buiten openingstijden: 020-6592071. Internet: www.galeriekunst2001.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.