Rechtenstudenten geven gratis corona-advies aan ondernemers en werknemers

Anderhalve maand geleden is Platform Juridisch Advies x Covid-19 opgericht door derdejaars rechtenstudente Anne Coppelmans. Op dit platform bundelen rechtenstudenten hun krachten in de coronastrijd. Op de site Juridisch advies x Covid-19 zijn informatie, nieuwsupdates en blogs te vinden over de maatregelen die genomen zijn voor ondernemers en werknemers.

De studenten zetten zich in om kleine ondernemers en werknemers op maat gemaakte adviezen te geven omtrent vragen die het gevolg zijn van Covid-19. Ondertussen zijn er ruim 30 rechtenstudenten werkzaam bij het platform en zijn er al meer dan 100 adviezen geschreven!

De kleine ondernemer of werknemer kan hier terecht voor juridisch advies, de studenten staan hen pro bono bij. Op de site Juridisch Advies x Covid-19 kan via een contactformulier een vraag worden gesteld. Rechtenstudenten worden gekoppeld aan ondernemers of werknemers die met hun vraag aan de slag gaat.

De vragen die worden behandeld zijn uiteenlopend. Bij werknemers gaan de vragen voornamelijk over de rechten die zij hebben, maar bij ondernemers zijn de vragen een stuk uiteenlopender. Er zijn dan ook allerlei rechtenstudenten met verschillende expertises van allerlei verschillende universiteiten werkzaam, zodat er altijd een student aan een vraagstuk kan worden gekoppeld. De adviezen die worden geschreven worden ook altijd gecontroleerd door een andere student, op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de aanvrager een juist en op maat gemaakt advies krijgt.