Realistische zelfverdediging voor vrouwen

Nieuw programma realistische zelfverdediging voor vrouwen van start op dinsdag 6 november in Sportcentrum Caland

#NotMe!

Vervelend gedrag tegen vrouwen in het uitgaansleven, op straat maar ook op het werk lijkt steeds vaker voor te komen. Mondig zijn helpt vaak, maar helaas niet in alle situaties. Sommige vrouwen hebben wel eens gedacht aan het beoefenen een vechtsport maar vinden het wel moeilijk om de eerste stap te zetten of hebben gewoon weinig tijd om te trainen! De Realistic Self Defence Academy biedt een speciaal op vrouwen gericht, laagdrempelig programma om op een prettige maar wel serieuze manier te werken aan zelfverdediging die wèl werkt: Wingtshsung!

Wingtshsung is ooit ontwikkeld door een Chinese non die zich zelf fysiek moest kunnen verdedigen maar geen tijd had om allerlei ingewikkelde vormen te trainen. Wingtshung is met name gericht op

de korte afstand en is daarmee bijzonder effectief in situaties die met name voor vrouwen vervelend

zijn. Door gebruik te maken van zogenaamde aanrakingsprikkels worden reflexen ontwikkeld waarmee men snel en effectief de situatie meester kan zijn.

Het programma duurt 3 maanden waarin de volgende onderdelen aan bod komen: verdediging in verschillende gradaties tegen ongewenste aanrakingen zoals vastpakken van armen, benen, nek en hoofd; verdediging tegen klemmen bij middel en nek; verdediging tegen verschillende stoten en trappen; inzetten van tegenaanval in diverse gradaties door trappen, stoten en gebruik handvlakte; gebruik dagelijkse hulpmiddelen als wapen en antigrondgevecht. Het programma wordt afgesloten met een certificaat van deelneming.

 

Dit programma is geschikt voor alle leeftijden en ervaring met vechtsporten is niet nodig. De lessen vinden plaats in Sportcentrum Caland in Amsterdam-Osdorp op dinsdagavond van 20:30-21:30. Het hele programma van 3 maanden kost EUR 110 inclusief inschrijfkosten en gratis officiëel Wingsthung t-shirt. De trainingen zullen worden verzorgd door Sifu S. Martinez. Inschrijven kan door door een email te sturen naar inschrijving@sifumartinez.nl of door bellen te naar 06-21823654. Het is ook altijd mogelijk om een keer te komen kijken bij een van de reguliere trainingen op dinsdag.

Sifu S. Martinez is op zijn 13e begonnen met judo en heeft uiteindelijk de bruine band behaald. In2005 is hij begonnen met Wingtshung-lessen en heeft hij na het volgen van een intensief trainingsprogramma in 2016 zijn eerste leraargraad behaald bij Sifu C. Gülveren. De Wingsthung Kungfu-stijl die hij beoefent wordt op dit moment op twee scholen gedoceerd. In 2019 wordt naar verwachting een derde school geopend in Amsterdam.