Raadslid Beusenberg gaat 1 miljoen keer touwtjespringen voor voedselbank

Haarlemmermeer – Raadslid Rinus Beusenberg van de lokale partij SRH wil binnen een tijdsbestek van 440 dagen en 10.000 minuten, 1 miljoen keer touwtje springen om geld in te zamelen voor de voedselbank Nederland.

Beusenberg over zijn streven: ‘’Ik ben afgelopen juli 65 jaar geworden en wil minimaal 25kg. afvallen. Ik was te zwaar en woog een paar maanden terug nog 126,9kg. Sinds deze maand ben ik nog maar 102,2 en wil graag naar de 90kg. Mijn eetpatroon is niet best en om mijzelf druk op te leggen om langere tijd te blijven trainen en bewegen wil ik van 1 januari 2021 tot en met 15 maart 2022, precies een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, minimaal 1 miljoen keer binnen 10.000 minuten touwtjespringen’’. Naast het doel om fit en gezond te blijven, hoopt Beusenberg met deze actie ook geld in te kunnen zamelen via sponsoren voor de voedselbank.

Beusenberg heeft het plan besproken met Hans de Bats van de lokale voedselbank in Haarlemmermeer en Carola van der Graaf-Scheffer van de landelijke voedselbank en de reacties op de ludieke actie zijn enthousiast. Op het moment zijn volgens Rinus Beusenberg de voorbereidingen volop aan de gang en wordt er door SRH een denktank opgericht die de gehele coördinatie en organisatie op poten zal zetten.

Beusenberg: ‘’Het zal een zeer zwarte klus worden, want je moet minimaal gemiddeld over voornoemde periode 2273 keer per dag springen. Ik hoop dat veel mensen mijn sprongen zullen sponsoren’’. Het raadslid zal zodra de denktank compleet is en in grote lijnen uitgezet, op 1 januari 2021 het startschot voor de campagne geven. 

Iedereen die hem willen sponsoren en zo willen doneren aan de voedselbank kunnen zich melden via de website van SRH: www.sociaalrechts.nl