Raad op werkbezoek bij muziekfestival Loveland

Raad op bezoek bij Loveland

Raad op bezoek bij Loveland

Het is altijd een spanningsveld: aan de ene kant moeten bewoners van ons stadsdeel ook in het eigen stadsdeel een keertje kunnen dansen en feesten, aan de andere kant is het natuurlijk niet de bedoeling dat er zeer veel geluidsoverlast ontstaat. Tijd voor de raad om, samen met enkele ambtenaren en portefeuillehouder Jesse Bos, te kijken hoe het er aan toe gaat bij het muziekfestival Loveland, dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in het Sloterpark.

De aanwezigen waren erg onder de indruk van de organisatie. Loveland biedt werk en vertier aan velen. Ieder jaar wordt het Sloterpark in een halve week omgetoverd tot een “Verenigde Staten van Loveland” waarbij verschillende podia, met verschillende muziekstijlen, aangemerkt worden als “staat binnen Loveland”. Het ombouwen gebeurt met inachtneming van de natuurwaarde van het park. Er zijn zelfs afspraken met het stadsdeel om eventuele schades te herstellen.

De geluidsoverlast wordt zoveel mogelijk tegen gegaan door de podia op een bepaalde manier neer te zetten. Ook waren veel veiligheidsmaatregelen getroffen. De politie was dit jaar zeer te spreken over de genomen maatregelen, in het bijzonder die om drugsgebruik en –overlast te voorkomen.

Het voorkomen van geluidsoverlast is een belangrijk thema als het gaat om dit soort grote evenementen in het stadsdeel. “We willen dat jongeren ook in ons stadsdeel zich kunnen vermaken. Natuurlijk is het belangrijk om de natuur, de rust en de ruimte zo min mogelijk geweld aan te doen. Wij snappen dat voor sommige omwonenden deze dag zwaar kan zijn door het geluid, maar aangezien het één dag in het jaar is en de organisatie er alles aan doet en alles aan gelegen is om overlast en schades te voorkomen, hoort Loveland wat ons betreft bij het Sloterpark en past het in de culturele agenda van het stadsdeel.”, aldus Michèl Tromp, fractievoorzitter VVD Nieuw-West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.