PvdA trapt campagne af met 33 acties in 24 uur!

Tijdens de aftrap van campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen ging de PvdA-ers uit Nieuw-West de straat op in Nieuw-West. Ze gingen langs bij tal van organisaties en bewoners met ‘hart voor Amsterdam’.

Tweedekamerlid Gijs van Dijk en raadslid Sofyan Mbarki in de taxi bij Cuma

Sofyan en Gijs stapten in de taxi om naar het verhaal van Cuma (taxichauffeur en docent Chinese vechtsport) te luisteren. Cuma vertelde over zijn ervaringen als taxichauffeur en dat het moeilijk is om te concurreren met bijvoorbeeld Uber als ze niet aan dezelfde regels hoeven te voldoen. Ubers mogen bijvoorbeeld geen klanten van de straat oppikken maar doen dat vaak toch. Broodroof volgens Cuma. Ook is de handhaving op Ubers anders geregeld, zo kunnen taxichauffeurs geschorst worden door de gemeente bij wangedrag en Uber-rijders niet.

‘He wat leuk daar zijn jullie weer!’

In het holst van de nacht gingen Denise Klomp (voorzitter van het PvdA bestuur in Nieuw-West) en Herman Wiersema (voorzitter van PvdA bestuur Amsterdam) op pad om mensen die onze stad ‘s nachts draaiende houden te bedanken. Ze gingen langs meerdere ziekenhuizen en medewerkers op de eerste hulpposten en de nachtapotheken om rozen te brengen. ‘Bij het Slotervaart reageerde een verpleegkundige met ‘he wat leuk daar zijn jullie weer!’! Dat was heel erg leuk. We doen dit ook elk jaar met 1 mei om ze te bedanken voor het goede werk dat zij doen!’ Denise Klomp.

Grote plein-actie Nieuw-West

De grote eindactie van de 24uurs campagneaftrap was op Plein 44-45. Lijsttrekker Marjolein Moorman, tweedekamerlid Gijs van Dijk en vele anderen gingen de markt op om met bewoners in gesprek te gaan over wat er beter kan in de buurt.

PvdA trapt campagne af met ‘24 Uur – Hart voor Amsterdam’!

Van vrijdag 9 februari 17:00 tot zaterdag 10 februari 17:00 uur organiseerde de PvdA meer dan dertig acties in 24 uur voor Amsterdam. Van Noord naar Zuid, van Zuidoost tot Nieuw-West. Van ouderenbingo tot stoepkrijten, pannenkoeken bakken met prominenten tot posters plakken. 24 Uur bomvol actie.