PvdA Amsterdam Nieuw-West: verkeersveiligheid moet voorrang krijgen

Een reden geven, waarom verkeersveiligheid topprioriteit moet krijgen in Amsterdam Nieuw-West, is volgens Hamza Kacha niet nodig. Hamza is lid van de Stadsdeelcommissie Nieuw-West en legt uit: “De cijfers spreken voor zich. Het aantal ongelukken in Nieuw-West is nog steeds te hoog. Dagelijks raken gemiddeld 3 personen gewond in het verkeer. Dit zijn feiten die ik niet kan negeren. Onlangs was er weer een ernstg ongeluk op een van de gevaarlijkste kruispunten in Nieuw-West: op de Burgemeester Röellstraat. Dit kan zo niet doorgaan. De veiligheid moet beter, en het aantal ongelukken moet omlaag.”

 

Structurele maatregelen nodig

Kacha: “Als we niets veranderen, wordt het eerder slechter dan beter. In de Stadsdeelcommissie hebben we via een advies een aantal structurele maatregelen aangekondigd en het Dagelijks Bestuur verzocht om zo snel als mogelijk de probleempunten in Nieuw-West aan te pakken. En dus onze adviezen te omarmen.”

 

Het tij keren

Hamza Kacha, die als beleidsambtenaar weet hoe die dingen werken: “Ik ben ervan overtuigd dat we het tij kunnen keren. De eerste stap is het veiliger inrichten van onze wegen in dit stadsdeel. Denk aan het anders inrichten van kruispunten, waar veel verschillende soorten verkeersdeelnemers bij elkaar komen (trams, bussen, auto’s, motoren en voetgangers), maar ook aan 50-km zones waar fietsers de weg moeten delen met gemotoriseerd verkeer. Dit laatste komt nog teveel voor in Nieuw-West.”

 

Slimme handhaving

Een andere stap is zogenoemde ‘risicogerichte handhaving’. Dus verkeerscontroles speciaal op de gevaarlijke plekken. “We hebben in ons stadsdeel te kampen met gigantische onderbezetting van handhavers. Onze oproep voor meer handhavers in Nieuw-West heeft helaas nog geen resultaat gehad. We blijven knokken voor meer handhavers, maar we kunnen niet langer wachten. In ons advies hebben we om die reden voorgesteld om gebruik te maken van technologische ontwikkelingen in de handhaving. Ik noem het ook wel handhaving 3.0.”

 

Duurzamer, leefbaarder en beter bereikbaar

“Werken aan een veiliger wegen en paden in Nieuw-West draagt ook bij aan de duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid in ons stadsdeel. Minder verkeersovertredingen zorgen bijvoorbeeld voor een schonere lucht en minder verkeersongelukken. Minder ongevallen betekent ook minder opstoppingen.”

 

Bewoner, laat je horen!

De PvdA in Nieuw-West blijft graag in contact met bewoners en stelt zich toegankelijk op. Daarom staan bijna iedere maand, op de laatste zaterdag van de maand, op een centraal punt zoals het Osdorpplein of het Plein 40-45 partijleden om mee in gesprek te gaan. Ook deze maand weer. Vragen of opmerkingen aan de lokale politiek? Ga zaterdag 26 oktober tussen 13 en 15 uur naar het plein 40-45. Je herkent de PvdA’ers aan hun rode jacks.