Puppies opvoeden in Amsterdam en omgeving

Wie wilde het niet als klein kind: een lief klein hondje om voor te zorgen?

Uiteindelijk zien we in de praktijk vaak dat de ouders opdraaien voor een groot deel van de opvoeding van het nieuwste gezinslid. En dat is niet altijd erg, als er maar genoeg tijd voor wordt gemaakt. Tegenwoordig kun je je puppy al een heleboel leren door hem aan te melden voor een puppycursus. Tijdens een meerdaagse training kan je je puppy dan een aantal handige onderdelen laten leren. De meest voorkomende onderdelen tijdens zo’n cursus zijn:

 

  1. Zindelijkheid
  2. Commando’s luisteren
  3. En rust nemen

Zindelijkheid

De zindelijkheid is een van de belangrijkste onderdelen van de cursus en dat is niet voor niets. Ouders en kind zijn vaak de poep en plas van de kleine pup aan het opruimen. En met kleine kinderen in huis is hygiëne belangrijk, niet alleen voor jou, maar ook voor de algemene hygiëne in je huis. Hygiëne is extra belangrijk als er nog hele kleine kindjes over de vloer kruipen. Denk goed na over of je een cursus voor je puppy wil nemen en vergelijk de kosten van een puppycursus.

Commando’s

Luisteren vormt een tweede belangrijk onderdeel in de opvoeding van je hond. Tijdens de dag waarop commando’s worden geoefend worden simpele acties aan je hond uitgelegd. Deze oefeningen worden vervolgens voorgedaan door de trainer. Je puppy moet dan op commando deze actie uitvoeren. Als hem dat lukt, dan beloont de trainer de pup met een lekkere snack.

 

Rusten 

Het laatste onderdeel van de puppycursus is rust. Net zoals bij de mens, is het ook voor vooral kleine hondjes belangrijk dat zij op tijd rusten. Het aanleren van een rust-commando is daarom essentieel en zal je puppy helpen in zijn opvoeding. Hij zal meer energie hebben op de tijden dat jij ook fit genoeg bent om te spelen. Je pup zal opgroeien tot een grote sterke hond.