Procolo gaat samen met Bergman Clinics

Vanaf 7 juli 2014 is Procolo, centrum voor dikke darmonderzoek in Amsterdam, samen gegaan met Bergman Clinics | Inwendige Zorg. Door deze stap bundelen we de hoge kwaliteit van zorg op het gebied van dikke darmonderzoek en de cliëntgerichte benadering van beide organisaties. Bart Malenstein, CEO Bergman Clinics: “Deze samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om het zorgprogramma darmklachten verder te ontwikkelen en daarmee ook onze rol als gecertificeerd endoscopiecentrum in het kader van het bevolkingsonderzoek darmkanker.”

Procolo werd vijf jaar geleden als zelfstandige kliniek voor coloscopieën opgezet door de staf van de afdeling maag-, darm- en leverziekten van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Procolo is het centrum voor dikke darmonderzoek en biedt hoogwaardige zorg aan cliënten bij wie een darmziekte wordt vermoed of die een verhoogde kans hebben op poliepen of darmkanker. Om snel duidelijkheid te kunnen geven is Procolo gericht op een snelle, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige darmdiagnostiek. Dit wordt gecombineerd met persoonlijke aandacht en een cliëntvriendelijke omgeving. “En deze werkwijze blijft ook het uitgangspunt” vertellen prof. Paul Fockens en prof. Evelien Dekker. “In de praktijk verandert er weinig voor de cliënten en blijft het hoge kwaliteitsniveau waar Procolo om bekend staat gewaarborgd.”

Toegankelijke kwaliteitszorg in Amsterdam en Bilthoven

De onderzoeken vallen onder de verzekerde zorg en de wachttijd is kort. Het team in Amsterdam bestaat uit ervaren, gecertificeerde specialisten van de afdeling maag-, darm- en leverziekten van het AMC. De nauwe samenwerking met het AMC wordt hiermee voortgezet. Carlita Girardin-Van der Klaauw, Managing Director | Inwendige Zorg is verheugd over deze uitbreiding: “Door deze samenwerking zijn we in staat om ook cliënten uit Amsterdam en omstreken snel te helpen en een betrouwbare diagnose te stellen. Alles draait om het bieden van toegankelijke kwaliteitszorg in een professionele en prettige omgeving.’’

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics levert hoogwaardige medisch specialistische zorg en is in vijfentwintig jaar uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende keten van focusklinieken in Nederland. Bergman Clinics biedt zorg aan vijf doelgroepen: Kliniek voor Uiterlijk en Huid (cosmetische chirurgie, spataderzorg en huidzorg), Kliniek voor Bewegingszorg (orthopedie, wervelkolomchirurgie en sportblessures), Kliniek voor Inwendige Zorg (maag- en darmzorg, cardiologie en overgewicht), Kliniek voor Vrouwenzorg (bekkenbodemzorg, sterilisatie en afwijkend uitstrijkje) en Kliniek voor Oogzorg (refractiechirurgie en algemene oogheelkunde).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.