Prince en Animals As Leaders drummers op het podium 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord Uitgaan/uit eten
Drumland Map

Drummers opgelet, want Chris Coleman (o.a.Prince, Chaka Khan, New Kids On The Block) en Matt Garstka (Animals As Leaders) komen op respectievelijk 8 november en 21 november voor exclusieve drumclinics naar Terpstra Muziek Drumland in Lijnden! Kaarten zijn nu te koop via de website.

Wie ooit een clinic van Chris Coleman heeft bezocht, wil ‘m elke volgende keer ook weer gaan zien. Vanwege zijn vitaliteit, energie, chops en de bevlogenheid die de Amerikaanse gospeldrummer van het drumpodium laat spatten, maar ook vanwege de inspirerende manier waarop hij het publiek benadert. Chris Coleman speelde r&b-grooves bij topartiesten als Stevie Wonder, Chaka Khan, Prince en Christina Aguilera, maar even gemakkelijk pittige fusion bij een jazzgitarist als Lee Ritenour. Als leraar is hij verbonden aan Drummers Collective in New York, waar hij lesgeeft in de Gospel Classics. Maar meestal is hij on the road, zijn aandacht verdelend tussen Wonder, Ritenour en Sheila E. Nooit zal hij echter zijn gospelroots verloochenen. Zijn ultieme drive? ‘De bottom line is: je moet spelen omdat je het leuk vindt.’ Op donderdag 8 november kun je deze grootheid aan het werk zien op het Slagwerkkrant Podium in Lijnden.

Op woensdag 21 november komt Matt Garstka; zo’n drummer die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Maar voor wie écht niet van hem heeft gehoord kunnen we heel kort zijn. Hij geeft al drumles sinds zijn 14e(!), is afgestudeerd van de prestigieuze Berklee College Of Music en is mateloos populair op Youtube. Om nog maar te zwijgen over de vele stijlen die hij zichzelf meester heeft gemaakt en het succes wat hij heeft bij prog-metal band Animals As Leaders.

Kaarten voor de drumclinics kosten €10,- in de voorverkoop en zijn beschikbaar via www.drumland.nl. Deuren gaan om 19:00 open, aanvang van de clinics is 20:00.