Prachtige tussenstand Crowdfundingsactie ‘Help Onze kids de Boom in!’

De crowdfundingactie ‘Help onze kids de boom in’ van De Heimanshof loopt boven verwachting goed. Er is al bijna 5000 euro gedoneerd en de campagneperiode is nog niet voorbij. Met deze tussenstand hebben de campaigners van De Heimanshof de bonus van de gemeente van 2.500 euro vanuit het project Nieuwe Pioniers inmiddels verdiend. Maar ze willen meer: want hoe meer geld, des te meer meters van het bomenpad aangepakt kunnen worden.

Vele honderden mensen hebben inmiddels hun steun uitgesproken voor de actie via donaties tijdens de vele acties die georganiseerd. Zij sponsorden kinderen van de Jeugdnatuurclub bij hun overnachting in de boomhut, namen deel te nemen aan activiteiten (snoeicursus, rommelmarkt, boomweggeefdag) of organiseerden zelf een sponsoractie.

Deze week ontving de heemtuin twee super donaties. Mevrouw Van Blokland overhandigde een cheque van 1000 euro namens VBEX full service logistics uit Alkmaar. Zij gaf aan het belangrijk te vinden om voor kinderen natuureducatie en beleving mogelijk te maken. VBEX bestaat dit jaar 5 jaar en wilde ook daarom graag trakteren aan De Heimanshof. Ook Franke van der Laan bood 1000 euro aan namens Genie Advies. Hij wil dat het bomenpad in De Heimanshof nu echt open kan en hield een pleidooi voor natuurspeelplaatsen in alle wijken van Hoofddorp.

De Heimanshof werkt bij de crowdfunding samen met het project Nieuwe Pioniers (www.nieuwepioniers.nl) van de gemeente Haarlemmermeer. Via deze site is inmiddels ruim 2859 euro gedoneerd; daarmee is de bonus van de gemeente van 2.500 euro verdiend. Via de eigen rekening ontving de heemtuin 2100 euro. De vereniging heeft afgelopen jaren zelf 10.000 euro gespaard. Zij wil dit jaar met dit geld een deel van het bomenpad aanpakken.