Prachtig tennis bij het 40e Klaverbladtoernooi

Klaverbladtoernooi

foto: Winnaars van het Klaverbladtoernooi 2018 Jainy Scheepens en Nathan de Veer

Tennisvereniging Badhoevedorp organiseerde afgelopen week voor de 40e keer het jaarlijkse Klaverbladtoernooi. Een jubileum dus en dat is gevierd. Toptennis werd acht dagen lang afgewisseld met muziek, eten en plezier. Het was een stralende week op het tennispark. Als verrassing verzorgde oud-toptennisser Brenda Schultz een demonstratiewedstrijd, samen met drie TVB-leden. Ze maakten er voor de vele toeschouwers een prachtige show van met spectaculaire rally’s.

Ruim 600 deelnemers hadden zich dit jaar ingeschreven. Zij deden mee in verschillende categorieën op alle niveaus. Er zijn vele honderden wedstrijden gespeeld, sportief maar soms ook fel. Want uiteindelijk wil iedereen een plek in de finale.

Zondag 15 juli, de finaledag van het Klaverbladtoernooi, was weer een zonovergoten en zeer warme dag. In maar liefst 53 categorieën werden er finalepartijen gespeeld. In de hoogste categorie dames enkel (DE A) speelde Jainy Scheepens de finale tegen Jiva de Veer. Jainy was in deze categorie als 1e geplaatst, maar moest hard werken voor de winst. Uiteindelijk wist ze Jiva met 6-3, 7-6 te verslaan.

In de finale van hoogste categorie heren enkel (HE A) stonden Nathan de Veer (als 1e geplaatst) en Sten Leusink (als 2e geplaatst) tegenover elkaar. Dat beloofde een mooie wedstrijd te worden en dat werd het ook. Na een partij van ruim twee uur met veel lange rally’s trok Nathan de winst uiteindelijk naar zich toe met 6-4, 6-4.

Een succesvol 40e editie van dit populaire open tennistoernooi, met dank aan hoofdsponsors Straathof Makelaars o.g. en No Excess. Deze zomer zijn er ook Klaverbladtoernooien voor de jeugd en veteranen.

Wil je een keer een wedstrijd bijwonen of wil je liever zelf spelen? Kom een keer langs op het gezellige tennispark van Tennisvereniging Badhoevedorp. Je bent van harte welkom. Meer informatie kun je vinden op: www.tvbadhoevedorp.nl.