Praat mee over ROZE OUDEREN in DE VRIJE STAD 🗓 🗺

Meest recent
Pluspunt Albardakade 5-7 Lambertus Zijlplein Map

Op 14 november, 20.00 uur Pluspunt Albardakade 5-7, Lambertus Zijlplein

Op de vier woensdagavonden in november worden ontmoetingsavonden georganiseerd in Nieuw-West, waarbij Amsterdammers met elkaar in gesprek gaan over verschillende thema’s rondom De Vrije Stad.

 

Elke avond zijn er speciale, inspirerende gasten aanwezig en spelen we het Wie-Van-De-Drie-Spel, waarbij vooroordelen over elkaar op een speelse manier worden doorbroken.

 

Iedere avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. Deelname is gratis. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een lootje, waarmee je aan het eind van de bijeenkomst een boek van een van de gasten kunt winnen.

 

Ook deze avond is auteur Pim Lammers (zie foto) aanwezig. Hij leest een speciaal geschreven column voor over het onderwerp van de avond.

 

Bijeenkomst 2:  staan roze ouderen centraal

In een vrije stad als Amsterdam is plek voor iedereen: jong en oud. Maar hoe is dat in de praktijk? Hoe en waar wonen ouderen in Nieuw-West en wordt er rekening gehouden met roze ouderen? Wat houdt een Roze Loper in en welke instelling heeft dit keurmerk? Welke ervaringen zijn er met de Roze Loper? Wat zijn de wensen van roze ouderen in Nieuw-West? In hoeverre zijn wensen en behoeften van roze ouderen anders dan van niet-roze ouderen?

 

Gasten deze avond zijn: Josee Rothuizen, die als roze oudere sinds kort woont in een speciaal wooncomplex voor roze ouderen, Remco de Vries, directeur Wonen met Zorg voor ouderen, aanwezig om te vertellen wat Cordaan doet om de Roze Loper te realiseren bij al haar zorglocaties en auteur van Stormachtig Stil  en Nieuwe Namen Eveline van de Putte.

 

Ervaringen en wensen van de aanwezigen en gasten worden met elkaar gedeeld, besproken en bediscussieerd. Hoe wil jij later wonen? Wat zijn jouw wensen?

 

Kijk op de facebook-pagina De vrije stad #2 Roze Ouderen

Daar kan je je ook alvast aanmelden.

 

Meer informatie bij Ad van Dam: a.v.dam@planet.nl en Ilias Zian: ilias.zian@gmail.com

 

Deze avonden worden mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Amsterdam Nieuw-West, het Bob Angelo Fonds en de OBA.