Plesmanschool trommelt op rommel het schooljaar uit!

Badhoevedorp. Het einde van een schooljaar mag best met het nodige lawaai worden aangekondigd, vond de directie van de Plesmanschool. En dat betekende dat de leerlingen vorige week ruim baan kregen voor een dagje lekker trommelen. En niet zomaar op een doodgewone trommel, maar op rommel.  Flink wat gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en wat er allemaal nog meer als rommel kan worden bestempeld bleek perfect instrumentarium voor een knallend concert,  aangekondigd als Trommelen op Rommel.

Uiteraard gebeurde dit onder deskundige leiding en wel van een groepje speciale muzikanten. Vuilnismannen on Tour noemen zij zich en als deskundige trommelaars op rommel reizen ze door het hele land. Op hun tocht bezoeken zij theaters en scholen en presenteren daar interactieve voorstellingen. Daar laten zij het niet bij, ze brengen ook een serie workshops mee, waaraan  alle leerlingen mee kunnen doen.

Dat laatste gebeurde ook op de Plesmanschool, waar de dag begon met een knallende opening met veel trommellawaai voor de hele school. Daarna was het tijd voor de workshops en werd er creatief gewerkt aan een gezamenlijk muziekstuk. Aan het einde van de dag lieten de Plesmanleerlingen horen, hoeveel trommeltalent er onder hen aanwezig is! En , zoals het publiek bestaande uit ouders, leerkrachten en andere genodigden ongetwijfeld gemerkt heeft, dat was heel wat!