Pink Nieuw-West: verdieping van de borrels

Nu de borrels van Pink Nieuw-West langzaam een begrip beginnen de worden bij de ‘roze’ buurtbewoners, en iedereen weet dat de eerste donderdag van de maand borreltijd is, is het ook tijd voor verdieping geworden. De organisatie wil graag een thema uitdiepen in een kort tijdsbestek. Op 2 februari komt gastspreker Leon Manet vertellen over de nut en noodzaak van de oprichting van stichting Workplace Pride.

 

Op donderdag 19 januari hebben elf grote organisaties een verklaring getekend voor een zichtbare verbetering in de werkomgeving van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender (LHBT) medewerkers. De ’Verklaring van Amsterdam’ is een initiatief van de Stichting Workplace Pride. De ondertekenaars zijn grote bedrijven als Accenture, Achmea, Cisco, IBM, ING, Philips, PostNL , TNT en Shell, maar ook organisaties als UWV en de gemeente Den Haag. Het blijkt dat veel van deze medewerkers niet open is op de werkvloer en diegenen die wel openlijk over hun geaardheid zijn, negatieve reacties ervaren.

Workplace Pride is al langer actief op het terrein van LHBT en de werkvloer. De afgelopen 5 jaar gebeurde dat onder de naam Company Pride Platform.

Kijk voor meer informatie en datums op www.pinknieuwwest.nl en www.workplacepride.org.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.