PC Uitvaart steekt ouderen en kwetsbare mensen hart onder de riem

De Coronacrisis heeft een enorme impact op ons allemaal, maar voor veel mensen is de wereld momenteel heel klein en eenzaam. Het Amsterdamse PC Uitvaart, verzorger van uitvaarten, brengt daarom deze periode in samenwerking met bloemist Bloemenweelde Amsterdam een bezoek aan een groot aantal zorginstellingen om een bloemetje aan te bieden.

De dagen worden warmer en de natuur loopt uit. Ideaal weer om te genieten van alles dat bloeit en groeit. ‘Voor veel ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid ligt dit anders’, aldus Eveline de Koning van PC Uitvaart. ‘Vanwege de Coronacrisis is het voor deze groep belangrijk om zo min mogelijk mensen te zien en binnen te blijven. Gescheiden zijn van familie en vrienden kan enorm zwaar zijn. Om ze een hart onder de riem te steken brengen we daarom de komende periode op een aantal plaatsen een vrolijke zomerbloeier langs. Hiermee brengen we een stukje van buiten, naar binnen.

Bloemen en planten maken je blij. ‘Uit wetenschappelijk onderzoek van een Amerikaanse universiteit blijkt dat bloemen een positieve impact op je stemming en je geluksgevoel hebben. Een beetje vreugde is juist in deze uitzonderlijke periode belangrijk en kunnen we allemaal gebruiken’ sluit de Koning af.

De medewerkers van PC Uitvaart delen de bloeiende planten het komende Pinksterweekend uit in Purmerend, Hoorn en Alkmaar. Daarnaast kunnen bezoekers van Herdenkingspark Westgaarde een plant afhalen om het graf van een overleden dierbare dat zij gaan bezoeken op te fleuren.