Parkeren in Nieuw-Sloten

Het begint zo langzamerhand voor de bewoners van Nieuw-Sloten onmogelijk te worden om overdag en s,avonds nog een parkeerplaats te vinden dit komt omdat veel mensen van buiten Nieuw-Sloten hier hun auto parkeren. Hierbij een voorbeeld van de Ardennenlaan in Nieuw-Sloten overdag en in de avond parkeren de volgende personen hier hun auto mensen uit de overloop gebieden komen uit hun werk en parkeren hier hun auto en gaan met een tramritje naar huis zij staan dus vanaf de namiddag tot de volgende ochtend hier geparkeerd.. Mensen die  s’morgens naar hun werk gaan en van buiten Amsterdam komen parkeren in de vroege ochtend hun auto hier en gaan met de tram verder naar hun werk in Amsterdam. Mensen die op vakantie gaan parkeren ook hun auto voor twee of drie weken hier en gaan dan met de bus naar Schiphol. Dan hebben we ook nog de buitenlanders die hier voor lange tijd hun auto parkeren dit zijn Fransen, Duitsers, Belgen, Polen en Bulgaren deze mensen presteren het om hun auto maandenlang hier op de Ardennenlaan te parkeren zonder dat zij gebruik maken van hun auto.

Ons bestuur van het stadsdeel Nieuw-West kwam op 6 juli 2011 met een nieuw Parkeerbeleidsplan 2012 – 2020 dit zou de oplossing gaan brengen voor het probleem.

 

Hierin staat bij de samenvatting  op pagina 5 en nu citeer ik:

Het parkeerbeleid van Nieuw-West zet in op bewoners, werknemers en bezoekers van het stadsdeel. Buurvreemde langparkeerders met een bestemming elders in Amsterdam

of Schiphol worden niet gefaciliteerd in de woonwijken van Nieuw-West. Deze groep

dient gebruik te maken van de aanwezige P+R voorzieningen rondom Amsterdam.

Bij invoering van parkeerregulering in nieuwe probleemgebieden hebben blauwe zones

de voorkeur boven betaald parkeren.

 

Wij de bewoners van Nieuw-Sloten en specifiek de bewoners van de Ardennenlaan zijn hier erg blij mee maar tot nu toe is er hier nog niets veranderd en zitten wij nog steeds met een groot parkeer probleem. Op dinsdag 11 oktober 2011 heb ik een email verzonden naar onze wethouder de heer Ronald Mauer met het verzoek om een blauwe zone aan te leggen op de Ardennenlaan en deze te laten gelden vanaf maandag t/m vrijdag met een parkeertijd van maximaal 2 uur.

Tot nu toe heb ik hierop nog steeds geen antwoord gekregen we zijn nu wel weer 8 maanden verder.

We hopen dat er op korte termijn nu eindelijk iets gaat gebeuren en dat het weer geen meerjaren plan gaat worden.

 

Ad Schmit

Bewoner Ardennenlaan

Nieuw-Sloten.

  4 comments for “Parkeren in Nieuw-Sloten

 1. mp sancho
  02/10/2013 at 09:48

  Goedemorgen meneer Schmit,het is lang geleden van u brief hier, en het probleem is maar groter geworden, steeds zijn minder parkeren plekken , in elke stoep zijn auto’s, ik heb contact opgenomen met mevrouw WIANDY BALSTER, parkeer beleid van de gemeente, en zegt dat geen klachten ontvangt van nieuwe sloten, dat het enige dat zou kunnen helpen is een handtekening actie, ik denk dat iedereen laats van heeft , en ik zie ook het liefs hier blauwe zone of betaal parkeren, nu in osdorp alweer gaat uitbreiden woord het hier nog erger, ik hoop dat het iets gebuurt , in de krantje van nieuwe sloten een oproep plaatsen??
  vriendelijke groeten
  mevrouw
  M.P,Sancho
  Zichemplein 2,
  1066he

 2. jan
  13/09/2015 at 12:19

  Niet in sloten parkeergeld invoeren ,maar afschaften het parkeer geld in bijv. Osdorp (omgekeerde wereld)
  het invoeren help niet het is alleen geld!

 3. 13/04/2017 at 10:26

  Ben.
  De grootste parkeer overlast is in de Dilsenstraat, Eisdenstraat,hier komen personeelsleden van de bloedbank,bewoners uit betaalde wijken buitenlanders ,langparkeerders,waarom geen blauwe zone.

 4. Amsterdamse Juffers
  04/03/2018 at 23:17

  Lijst 17 Gemeenteraad Amsterdamse Juffers!

  We kennen de problematiek en nu en straks hopen wij mee voor bewoners en bedrijven te kunnen doen als Gemeente raadslijst 17 Amsterdamse Juffers, die samenwerkt in centrum deelraad met de Verkeersgroepen Amsterdam. Zie web site http://www.amsterdamsejuffers.nl Kijk naar ons programma over kunstbeleid, verkeer, parkeren(buurt parkeren) en vervoer en een leefbare stad! En stem dit keer op een vrouw, stem op ons, 18 vrouwen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.