Pancratius JO10-2 Kampioen

Met een overwinning op Taba in Amsterdam behaalde de JO10-2 selectie van Pancratius het voorjaars kampioenschap.  Aan 1 punt zou het team genoeg hebben gehad maar ze wisten heel overtuigend met leuk en attractief voetbal de drie punten binnen te halen.

Hoewel de jongens de wedstrijd van de donderdag ervoor tegen NFC JO10-1 nog in de benen hadden – die ze overigens met uitstekend spel met 6-3 wonnen- was hiervan op zaterdag weinig te merken. Al voor rust stond de teller op drie goals voor Pancratius en 1 voor de tegenstander. Na de rust volgde al snel de 1-4 en 1-5 en kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. De ‘mascotte’ mocht zelfs een paar minuten invallen maar toen Taba toch nog even terugkwam met twee goals maakten de jongens het professioneel af naar het eindsignaal. En toen kon het kampioenschap gevierd gaan worden, eerst op het veld, toen in de kleedkamer en uiteraard nog in de kantine bij Pancratius met welverdiende patatjes van de club. Ook werden de trainers Samir Douhaha en Aimane Guermiti in het zonnetje gezet.

Op de foto van links naar rechts: Jaro, ‘mascotte’ Qoussay, Philip, trainer Samir, Jumad, Ayman, Adnan, Isaac, Mick, trainer Aimane en Milan (niet op de foto: Jordan).

Het team speelde in de eerste klasse van Noord-Holland (met oa Legmeervogels en Sporting Martinus) en heeft van de 7 wedstrijden er geen enkele verloren. Alleen tegen Roda 23 werd het in een spannend duel gelijkspel. Ook in de beker werd prima gepresteerd en kwam dit team tot de derde ronde uiteindelijk.

De komende weken volgt nog een flink aantal toernooien in de regio en zal er nog tot begin juli worden doorgetraind alvorens te gaan genieten van een fijne zomervakantie…