Overeenstemming bouw 415 woningen en detailhandel Centrum Nieuw-West

Amsterdam Nieuw-West – Op donderdag 17 maart ondertekenden de Gemeente Amsterdam, ASR Vastgoedontwikkeling en International Campus Nederland B.V. de intentieovereenkomsten voor de bouw van 415 woningen, extra detailhandel, horeca en het stadsloket Nieuw-West. Met deze ondertekening is wederom een belangrijke stap gezet in de vernieuwing van Centrum Nieuw-West (het Osdorpplein en omgeving in Amsterdam Nieuw-West).

osdorp centrumDetailhandel, horeca en stadsloket

ASR Vastgoedontwikkeling gaat op het zuidelijk deel van het Osdorpplein de  bestaande winkelplint waar onder meer de ANWB-winkel zit, vernieuwen en uitbreiden. Er komen meer winkels en horeca. Op deze locatie komt tevens het stadsloket van Nieuw-West, waar Amsterdammers hun burgerzaken kunnen regelen.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud: “In Amsterdam is nog steeds een groot tekort aan middensegment huurwoningen. Vooral starters hebben moeite om een betaalbare huurwoning te vinden. Ik ben blij dat International Campus, die momenteel bijna 900 jongerenwoningen aan de Lelylaan ontwikkelt, haar beproefde concept nu uitrolt in Centrum Nieuw-West.”

Plek voor young professionals

Op de Don Boscokavel, aan het Osdorpplein en de Don Boscostraat, ontwikkelen ASR en International Campus 415 vrije sector huurwoningen voor young professionals. Naast woningen komt er 2800m2 aan detailhandel. De bouw start naar verwachting in 2017.

Meer mijlpalen in 2016

De vernieuwing van Centrum Nieuw-West is in volle gang. De werkzaamheden aan de Zuidwestoever van de Sloterplas zijn dit voorjaar afgerond. Bezoekers kunnen dan ontspannen, zwemmen en genieten van meer horeca en kleinschalige evenementen. In de SuHa-buurt doen dit voorjaar de nieuwe bewoners van de 30 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen hun intrek. De 71 markthuurwoningen, die tevens in deze buurt in aanbouw zijn, worden begin 2017 opgeleverd.

Ook de Shoperade, de bekende markthal op het Osdorpplein, wordt vernieuwd. Zo komt er een foodcourt die open zal zijn buiten de reguliere sluitingstijd, plek voor kleine winkeltjes en een grote internationale retailer. De oplevering van het markthalgedeelte is zomer 2016.