Over Stadsboerderij Osdorp

Stadsboerderij Osdorp is een groene oase midden in Osdorp. Een plek om te tuinieren, om mensen te ontmoeten of om even rustig te zitten. Vrijwilligers houden de tuin bij en organiseren verschillende programma’s over tuinieren en koken. De boerderij werkt samen met scholen en buurtorganisaties. De zaal leent zich goed voor familiefeesten, workshops en zakelijke bijeenkomsten. En het is er goed eten met onze huiscateraar Kin Arai.

stadboerderijFarm to Table
“Farm to Table” is de naam van het oogstfeest van komend weekend. We heten iedereen welkom om kennis te maken met de boerderij, om een workshop te volgen of om mee te helpen klussen. Deelname gratis. De hele dag kun je heerlijke gerechten proeven van onze huiscateraar Kin Arai. Natuurlijk met de kruiden en groenten uit onze tuin en verder lokale producten. We serveren koffie van een kleine Amsterdamse koffiebrander, thee uit de kruidentuin, vruchtensappen uit de tuinen van West en bier gebrouwen in Osdorp.

Programma zaterdag 10 september

10.00 uur Begin de dag met een kop koffie of thee met taart van eigen peren
11.00 uur Rondleiding door onze tuinder Gideon
12.00 uur Doorlopend filmprogramma. Over stadslandbouw, tuinieren, bijen, voedsel, en buurtondernemen. Volg de site of facebook voor het meest actuele programma.
13.00 – 17.00 uur Maak je eigen (mini) meubels van takken. Een creatieve kind / ouder workshop begeleidt door Judith Ernst van Ecosouvenir.
13.00 – 17.00 uur Bouw mee. Vandaag maken we de pergola af en werken we aan een statafel. Voor handige handjes en mensen die het willen leren. Alles onder de bezielende leiding van onze huistimmerman Martijn.
13.15 uur Start fietstocht met Pieter Boekschooten (van Eesteren museum).  Bekijk Osdorp en omgeving met andere ogen, haar geschiedenis, en vooral polderlandschap, bijzondere gebouwen, wegen en plekken. Het Osdorp van toen en nu. Fiets meenemen. Kleine donatie (5 euro volwassenen, 2,50 kinderen tot 10 jaar). Van te voren opgeven bij de boerderij!
13.30 – 15.00 uur Workshop pizzabakken met Shore en haar mobiele oven. Stel je eigen pizza samen met kruiden en groenten uit de tuin.
15.00 uur Bijen in de stad. In gesprek met Imker Mohammda Sakvan.
15.00 uur Maak je eigen kruidenzakje met kruiden uit de tuin
15.00 uur Vuur maken en brood bakken boven het kampvuur
15.00 uur Op bezoek bij de dieren (voor de jonge kinderen)
17.00 – 19.30 uur Blijf eten en geniet van de muziek van “Soulution”, soul met de spirit van jazz en funk.


 

 

Programma zondag 11 september

   
10.00 uur Begin de dag met een kop koffie of thee met taart van eigen peren
11.00 uur Rondleiding door onze tuinder Gideon
12.00 uur Doorlopend filmprogramma. Over stadslandbouw, tuinieren, bijen, voedsel, buurtondernemen en meer. Volg de site of facebook voor het meest actuele programma.
13.00 17.00 uur Maak je eigen chutney, zuurkool of kruidenolie. Met producten uit onze moestuin. Onder de inspirerende leiding van Ellen Ros. Voor ouders en kinderen.
14.00 – 16.00 uur Groen spreekuur door stadstuinder Wiek de Keijser. Waarom doen mijn tomaten het niet? Wat moet ik met al dat onkruid? Kan ik aubergines verbouwen op mijn balkon? Voor moestuinders en iedereen die meer wil weten over natuurlijk tuinieren in de stad.
13.00 – 15.00 uur Maak je eigen kruidenzakje met kruiden uit de tuin
15.00 uur Vuur maken en brood bakken boven het kampvuur
15.00 uur Op bezoek bij de dieren (voor de jonge kinderen).
17.00 – 19.30 uur Blijf eten en geniet van de muziek van “Paperback”, blues, jazz en soul.

 

Volg de site voor de meest actuele informatie: www.stadsboerderijosdorp.nl