Ouders in actie voor veiligheid

Jaarlijks vinden er 6.500 ongevallen plaats met huishoudchemicaliën. Vooral één- en tweejarige kinderen zijn het slachtoffer van vergiftiging. Vanaf 2013 staan er nieuwe gevaarsymbolen en waarschuwingen op de verpakkingen van huishoudchemicaliën. Daarom organiseren VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nu ‘Ouders in Actie!’, een actie waarin ouders het goede voorbeeld geven en wijzen op de gevaren van huishoudchemicaliën en op de nieuwe gevaarsymbolen.

Ineke Krijtenburg uit Amsterdam-Noord geeft het goede voorbeeld. (Foto: Vincent de Vries/RM)

Ineke Krijtenburg uit Amsterdam-Noord geeft het goede voorbeeld. (Foto: Vincent de Vries/RM)

Kinderen zien dingen vaak anders. Ze zien vaatwasmachineblokjes aan voor snoepjes of een fles chloor voor limonade. Om ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om huishoudchemicaliën buiten het bereik van kinderen te houden, het etiket te lezen, de gevaarsymbolen te kennen en de aanwijzingen op te volgen. En wat heel belangrijk is: sluit verpakkingen altijd af, ook tijdens het gebruik.

Ouders in Actie!

Ouders geven het goede voorbeeld via lokale kranten en laten zien waar je op moet letten. Wij gingen op bezoek bij Ineke Krijtenburg uit Amsterdam-Noord: “Ik heb mij onder meer aangesloten als ambassadeur van VeiligheidNL om te helpen landgenoten te overtuigen dat schoonmaakmiddelen niet op limonade(flessen) moeten lijken.”

Meer informatie: www.nieuwe-etiketten.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.