Osdorpers verfraaien Osdorpplein met hof

Crowdfunding gestart

Het Osdorpplein is en gaat de komende jaren flink op de schop. Voor wat extra fleur, kleur en gezelligheid tussen alle bedrijvigheid van sloop, nieuwbouw en herinrichting op en rondom het plein hebben buurtbewoners de handen in één geslagen om het Hof van Osdorpplein te realiseren. Het Hof van Osdorp wordt een tijdelijke opzet van eigen gemaakte plantenbanken rondom de bekende fonteinen en de werelberoemde lammetjes.

 

Door Osdorp voor Osdorp

De grootste uitdaging voor de Osdorpse intitiatiefnemers is om zoveel mogelijk jonge, oude en nieuwe Osdorpers te betrekken bij het verwezenlijken van het Hof van Osdorp. Naast enthousiasme is er kennis en handigheid uit de buurt nodig, maar ook geld. Hiervoor is onder meer een crowdfunding gestart via voorjebuurt.nl/hofvanosdorpplein waar bijvoorbeeld een donatie inclusief een loempia kan worden gedaan en er aangemeld kan worden voor het klusteam of voor het groenteam. Ook ondernemers en organisaties op en rond het centrumgebied zijn uitgenodigd en ondersteunen het Hof van Osdorpplein zoals Buurthuis ’t Blommetje, Projectgroep Centrum Nieuw-West, Van der Tol, de Biz, Citiez Hotel, Nice Nieuw-West en Buurtwerkplaats Noorderhof.

 

Zet het Osdorpplein in de bloemetjes

Voor meer informatie over het Hof van Osdorpplein, het plan, de initiatiefnemers en de crowdfund verwijzen we graag naar www.voorjebuurt.nl/hofvanosdorpplein. De crowdfundingsactie loopt tot en met 29 november.