Oranjefeest in Nieuw-West

Op vrijdag 22 april 2016 vinden de Koningsspelen voor de vierde keer plaats. De Amsterdamse basisscholen die aan dit landelijke evenement meedoen, organiseren tijdens Koningsdag een sportdag voor hun leerlingen. Daarbij is extra aandacht voor een gezonde leefstijl, water uit de kraan en het EK atletiek.

Stadsdeel Nieuw-West organiseert in stadspark Osdorp en het Gebrandy park in Slotermeer een sportief Oranje Feest. Deze locaties liggen dicht bij de scholen. In stadspark Osdorp gaan 250 leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag. De uitvoering ligt in handen van sportbuurtwerkpartner Sciandri. In het Gerbrandypark zijn alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar van harte welkom. Gedurende de middag (tussen 13.00 en 17.00 uur) worden uitdagende en sportieve workshops verzorgd door sportbuurtwerkpartner Sport op Maat met atletiek, voetbal en luchtkussens. Kom allemaal gezellig langs!

Naast dit aanbod stellen we vanuit Sport Nieuw-West kosteloos ons sport- en spelmateriaal ter beschikking aan de scholen die zelf iets organiseren.