OPROEP: Stichting MÉT zoekt auditanten voor ‘Urinetown’

Hoofddorp – Op 20, 21 en 22 april 2017 zal Stichting MÉT in de kleine zaal van Schouwburg de Meerse de musical Urinetown op de planken zetten. Eind augustus en begin september zullen hiervoor audities worden georganiseerd. Zie jij jezelf in deze productie en wil je in aanmerking komen voor een rol of een plek in het ensemble? Meld je dan aan via casting@passievoortheater.nl.

“Urinetown” vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. “Urinetown” zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als “Les Misérables” en “West Side Story”. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. “Urinetown” is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het gaat over alledaagse zaken die ons allemaal raken.

Stichting Mét
De Haarlemmermeer mocht zich 20 jaar gelukkig prijzen met de aanwezigheid van Musicalgroep ‘Face’. Wat ooit als kleinschalig clubje begon, ontwikkelde zich gestaag richting gevestigd kunstproduct. In 2014 was het dan ook tijd om de ambitieuze vleugels verder uit te slaan! Onder de naam ‘Stichting MÉT’ wordt doorgebouwd op de door ‘Face’ gelegde grondvesten.  Stichting MÉT treedt naar buiten als nieuw en onderscheidend theatercollectief waarbij getalenteerde en gemotiveerde amateurs zich kunnen aansluiten. Het doel van het collectief is om musical -en andere theaterproducties- van hoog niveau te maken in de regio Groot Amsterdam. De naam MÉT is niet zo maar gekozen. Het vat de drie voor de stichting belangrijke karakteristieken ‘motivatie’, ‘energie’ en ‘talent’ kernachtig samen. Daarbij staat  MÉT als talig symbool voor het toevoegen van waarde in de breedste zin van het woord. Na in mei 2015 succesvol de bekende Disneymusical Beauty and The Beast te hebben opgevoerd gaan zij nu hun passie gaan leggen in de musical ‘Urinetown’.