Openluchtvoorstelling: Een Engel in Nieuw-West

Stap op een rijdende tribune en ontdek waar Nieuw-West gelukkig van wordt

Geluk is voor iedereen wat anders. Dat blijkt wel uit de openluchtvoorstelling: Een Engel in Nieuw-West die eind mei speelt in de Struikbuurt in Amsterdam Slotermeer. Tijdens de voorstelling neemt een engel het publiek, dat op een rijdende tribune zit, mee in haar  zoektocht naar het geluk van Nieuw-West. Dat geluk wordt uitgebeeld door buurtbewoners.

 

Een Engel in Nieuw-West is een community art project waarvoor theatermakers Andreas Bachmair en Anne Rooschüz bijna anderhalf jaar rond hebben gelopen door Amsterdam Nieuw-West. Ze bezochten en organiseerden in die tijd tientallen buurtactiviteiten, feesten, workshops en bijeenkomsten. Op al die momenten gingen zij met bewoners in gesprek over geluk.

 

Onder regie van het duo zijn diverse buurtbewoners de afgelopen maanden gemotiveerd om hun geluk te verbeelden. Dit leidt tot een voorstelling met scènes die uiteenlopen van theatraal (een dans in de regen) tot alledaags (een potje klaverjassen). Tijdens de vermakelijke maar soms ook ontroerende voorstelling kan de toeschouwer ontdekken dat in een buurt die op nominatie staat om vernieuwd te worden ook geluk te vinden is.

 

Rijdende tribune

Speciaal voor Een Engel in Nieuw-West is een oude SRV-wagen omgebouwd tot tribune. Het publiek zit op die tribune en rijdt stapvoets door een stukje verborgen Slotermeer terwijl het kijkt naar bewoners die op stoepen, huizen en voortuinen diverse scènes spelen.

 

Over het IJ Festival

Bachmair en Rooschüz maakten in 2006 een soortgelijke voorstelling met bewoners uit Amsterdam Noord. Het stuk speelde tijdens het Over het IJ Festival en werd enthousiast onthaald. Vijf jaar later dook het tweetal opnieuw een kleurrijke buurt in. Het resultaat hiervan kan iedereen vanaf eind mei bekijken. Kaarten zijn te koop via theater De Meervaart.

 

Speeldata

Dag Datum   Middag Avond
Vrijdag 24 mei Première   19:30-20:45
Zaterdag 25 mei Twee voorstellingen 15:00-16:15 19:30-20:45
Zondag 26 mei Twee voorstellingen 15:00-16:15 19:30-20:45
Vrijdag 31 mei Eén voorstelling   19:30-20:45
Zaterdag 1 juni Twee voorstellingen 15:00-16:15 19:30-20:45
Zondag 2 juni Twee voorstellingen 15:00-16:15 19:30-20:45

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.