Opening schaatsbaan Leidseplein op vrijdag 13 november

Opbrengst van de openingsdag voor KIKA

Vrijdag 13 november opent op spectaculaire wijze de jaarlijks terugkerende ijsbaan op het Leidseplein in Amsterdam. Ook dit jaar is de (energiebewuste, groene en milieuvriendelijke) ijsbaan weer te vinden in het centrum van onze hoofdstad.

Winterplaza op het Leidseplein staat garant voor onvergetelijk Hollands winterplezier! En vergeet niet dat u voor een heerlijke wafel, oliebol, poffertjes en/of een warm drankje op de IJsbaan op het Leidseplein in A’dam altijd op de juiste plek bent!

schaatsbaanOpening

De opening van de ijsbaan wordt ieder jaar spectaculair aangepakt. Dit jaar zal dat niet anders zijn maar is gekozen voor een hele andere insteek. De organisatie, onder leiding van Frans Stuy, heeft besloten om alle inkomsten van deze dag te schenken aan de stichting Kinderen Kankervrij, KIKA. Deze speciale openingsdag zal plaatsvinden op vrijdag 13 november. Wethouder Eric van de Burg, o.a. zorg en welzijn, sport en recreatie, zal de officiële opening van de schaatsbaan verrichten. Dit zal rond 18.00 uur zijn. Verdeeld over de dag, tussen 12.00 uur en 0.00 uur middernacht zullen zo’n zeventien artiestenoptredens plaatsvinden. O.a. zullen Danny Nicolai, Mike Peterson, Denny Alberti, Patrick van Veen, Johan Kettenburg, Mick Harren een optreden verzorgen.

Ook de avonduren zullen natuurlijk weer gezellig als altijd gaan uitpakken! Rond de klok van 0.00 uur wordt de kassa afgeslagen door de voorzitter van het KiKa kinderfonds, dhr Schimmel. Genoeg reden om vrijdag 13 november een bezoek te komen brengen aan het gezellige Leidseplein en een bijzonder leuke avond te vieren in hartje Amsterdam!

De schaatsbaan is zoals ieder jaar weer in winterse sferen opgezet. Lampjes in de bomen, de zogenaamde “sneeuw” kanonnen, compleet met LED verlichte kunstbomen en natuurlijk de prachtige kerstboom in het midden van de schaatsbaan. De omringende horeca, de verse oliebollen-, wafel-, en braadworstkraam en natuurlijk de prachtige uitstraling van het Leidseplein zelf, maken dit een fantastisch winteruitje.

Op en rond de ijsbaan worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas en de “Drag Queen Winterspelen”. Ook kunt u op de ijsbaan in samenwerking met de omliggende horeca uw eigen feest of partijtje organiseren..

Ook dit jaar kunt u een bezoek aan het Leidseplein tussen 13 november 2015 en 10 januari 2016 weer perfect combineren met een dagje shopen in Amsterdam of een bezoek aan een van de vele horeca gelegenheden rondom de ijsbaan!

De ijsbaan op het Leidseplein is geopend t/m 10 januari 2016.

Alle informatie vindt u op: http://www.ijsbaanamsterdam.nl/.