Opening padelbanen bij Tennisvereniging Badhoevedorp

Afgelopen zaterdag knipte Jack van Gelder onder luid applaus het lint door bij de drie nieuwe padelbanen van Tennisvereniging Badhoevedorp (TVB), waarmee de banen nu officieel zijn geopend. Het toegestroomde publiek kon meteen genieten van een prachtige demonstratiewedstrijd padel, voor nog niet iedereen een bekende sport.

Padel is een van oorsprong Mexicaans balspel en is overgewaaid naar Europa waar het met name in Spanje heel populair is. Het  is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Deze nieuwe vorm van tennis vergt niet veel kracht en dat betekent dat iedereen het kan. Doordat het met vier personen wordt gespeeld, is het ook nog eens een zeer sociale sport.

De dag erna vond het eerste Klaverbladtoernooi padel plaats. Maar liefst 37 koppels hadden zich voor dit eendaagse toernooi ingeschreven. In drie poules, van beginners tot gevorderden, speelden leden en niet-leden in koppels twee wedstrijden van 30 minuten. Op het terras, dat recent geopend is naast de banen kon, met mediterrane muziek op de achtergrond, genoten worden van leuke en spannende games.

De ochtend startte met de beginnende spelers. Sommigen hadden nog nooit gespeeld, maar dat maakt bij deze sport eigenlijk niet uit. Ondanks de mindere ervaring werden er prachtige rally’s gespeeld en dat maakt padel ook zo mooi: de bal blijft op ieder niveau lang in het spel.

Gelijk aan de oplopende temperaturen steeg ook de speelsterkte gedurende de dag. Rond 15.00 uur waren de meest ervarens teams aan de beurt en die zorgden voor een waar spektakel. Door goed gebruik te maken van de zij- en achterwanden ontstonden spectaculaire rally’s en werden in het tennis onhoudbare smashes alsnog gehaald. Het publiek, dat inmiddels behoorlijk was toegestroomd, genoot zichtbaar.

Het voelde als een vakantiedag in de stralende zon. De finalisten konden zeker hun geluk niet op. In iedere categorie ontvingen zij van hoofdsponsor Straathof Makelaars o.g. prijzengeld. Een heel mooi en genereus gebaar dat ook als doel had padel te promoten. Een zeer geslaagde eerste editie van het Straathof Makelaars o.g. padeltoernooi.

De winnaars van het eerste Klaverblad padeltoernooi:

  • Poule 1 (ervaren spelers): Erik de Wit / Leander van der Vaart
  • Poule 2 (gevorderde spelers): Tristan van Affelen / Coen Smits van Oyen
  • Poule 3 (beginnende spelers): Marko Holt / Roy van Buren

    v.l.n.r.: Bart en Jasper Cordemeijer, Erik de Wit en Leander van der Vaart

 

Zonder twijfel is padel bij de TVB aangeslagen. Voor zowel de jeugd- als de seniorleden een mooie afwisseling van het tennis. Wil je ook kennismaken met padel? Kom een keer langs op ons gezellige tennispark. Je bent van harte welkom bij Tennisvereniging Badhoevedorp voor tennis en padel! Meer informatie kun je vinden op: www.tvbadhoevedorp.nl