Opening galerie Salon West

Op 9 december opent galerie Salon West haar deuren. En niet zomaar een galerie: een galerie 2.0! In deze galerie geen stijve ‘galerinas’, geen keurende blik of je een bezoek wel waard bent. Nee, een bruisende art-winkel waar praten met kunstenaars, kunst kijken, kunst kopen, snuffelen, zitten, en kunstenaars aan het werk zien centraal staat.

8 kunstenaars slaan de handen ineen en beginnen in Amsterdam-West een bruisende galerie. Alle deelnemers hebben hun sporen in de kunst verdient en maken werk van hoge artistieke kwaliteit. De werken zijn toegankelijk en door de mix van stijlen biedt de galerie voor ieder wat wils. Van figuratief tot abstract en van unieke doeken tot etsen en linosnedes. Van alle kunstenaars is ook werk te krijgen op kleding, van het merk Eks’kwizit.

De galerie zal geopend worden door Gerolf Bouwmeester bestuursvoorzitter van Amsterdam-West en Ronald Mauer bestuurder in Amsterdam Nieuw West. De galerie zit op een top locatie. Naast het hippe Bar Spek en op een steenworp afstand van De Hallen en podiumwinkel Toon. Precies op het drukke punt op de Admiraal de Ruijterweg waar Oud-West overgaat in de Baarsjes. De galerie wordt ruim 60m2 en is ruim 4 meter hoog. Ook de tuin achter de galerie zal bij de galerie worden betrokken in de toekomst.

Er zullen regelmatig evenementen en workshops gehouden worden. Dat begint meteen goed met het project 10×10=100%WEST. De 100 deelnemers uit West mogen deelnemen aan gratis workshops. In die workshop worden keine kunstwerkjes gemaakt van 10×10 cm waarin de verhalen van deze bewoners worden verbeeld. Uiteindelijk zullen de 100 doekjes samen 1 groot kunstwerk vormen. Van alle werkjes wordt een boek gemaakt met de verhalen van West.

De deuren gaan open om 16.30 en om 17 uur is de officiële opening. Daarna is gelegenheid tot kunst kijken, kunst kopen, netwerken en borrelen. Daarna is de galerie woensdag ™ zaterdags geopend van 12 uur tot 19 uur.

Hieronder de websites van de deelnemende kunstenaars:

www.atelieropen.nl

www.byedith.nl

www.charlotteburgmans.com

www.ekskwizit.com

www.erkiktimmermans.com

www.gaidombre.nl

www.luzelenacaballero.com

www.marklouisse.com