Opening buurttentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West

Op 12 locaties door heel Nieuw-West is vanaf vrijdag 21 juni aanstaande de fototentoonstelling Vrouwen van Nieuw-West te zien is. In de tentoonstelling zijn 200 foto’s te zien van vrouwen die wonen of werken in stadsdeel Nieuw-West. Er wordt duidelijk hoe het stadsdeel en de diverse wijken zich hebben ontwikkeld en hoe deze vrouwen daar een rol in hebben gespeeld. De verhalen van de vrouwen, die zij zelf hebben opgeschreven, worden in de tentoonstelling verteld. De foto’s zelf zijn ook gemaakt door vrouwen in Nieuw-West. Aanstaande vrijdag wordt de tentoonstelling officieel geopend met een diner in De Meervaart.

In het project Vrouwen van Nieuw-West staan vrouwen uit het grootse stadsdeel van Amsterdam en hun verhalen centraal. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het stadsdeel. Ze deden dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maakten het verschil als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. In de afgelopen maanden zijn in samenwerking met het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger tal van activiteiten georganiseerd voor, over en met vrouwen(organisaties) in Nieuw-West. Door middel van workshops storytelling en fotografie in het hele stadsdeel lieten vrouwen zien wie zij zijn en welke rol ze in hun wijk spelen. De resultaten van al deze activiteiten, de verhalen en de foto’s, worden getoond in een fototentoonstelling verspreid over 12 diverse locaties in Nieuw-West: OBA Slotermeer, Huis van de Wijk België, Huis van de Wijk de Aker, Casa Sofia, New Metropolis, De Honingraat, Ru Pare Community, The Beach, Vrouw en Vaart, Mundus College, Comenius College en De Serre.

Openingsdiner
Op vrijdag 21 juni, van 17.00 – 20.00 uur wordt de opening van de tentoonstellingen in Nieuw-West gevierd tijdens een diner in De Meervaart. In aanwezigheid van alle vrouwen uit Nieuw-West die deel hebben genomen aan het project (met 150 aanmeldingen is het diner inmiddels volgeboekt) presenteert stadsdeelvoorzitter Emre Ünver zijn Vrouwenagenda voor Nieuw-West.

Wat? Openingsdiner tentoonstellingen Vrouwen van Nieuw-West
Wanneer? Vrijdag 21 juni 2019, 17:00 – 20:00 uur
Waar? De Meervaart, Osdorp, Amsterdam Nieuw-West